POZNATI TRENER UDARIO NA "ORLOVE" I PIKSIJA Fudbal se ne igra napadači, već...
Foto: ALO/Marko Metlaš

- Mogu samo da ponovim ono što sam rekao i pre početka takmičenja. Uspeh je i sam plasman na Svetsko prvenstvo. Pitanje je šta bi se dogodilo da je Portugaliji priznat gol protiv nas. Postojala je euforija koju je stvorila čitava javnost, a kojoj su doprineli i mediji - rekao je Kosanović.

Nastavio je u istom ritmu.

 - Još smo u kategoriji trećih reprezentacija Evrope. Ne po igračima, već po konceptu igre. Nemamo ozbiljan koncept, deset godina se igramo fudbala. Gađamo se sistemima...

PIKSIJA PITALI DA LI DOLAZI U BEOGRAD Selektor odgovorio u svom stilu: Možda bi neki voleli da idem u Pariz

Tvrdi da nije smak sveta.

- Nije potrebna panika, već da se uozbiljimo i uvedemo sistem rada u Savez i Superligu, a ne da pričamo bajke. U fudbalu i sportu generalno nema laži i euforije jer izađeš na stazu, istrčiš, izmere ti vreme ili poene i kažu - sedmi si, jedanaesti, petnaesti... Čovek mora da bude realan. Potrebno je uspostavljanje sistema - kaže Kosanović, koji se potom okrenuo i na postavku naše reprezentacije.

- Fudbal se ne igra napadački, već takmičarski. Jednako su važni svi segmenti igre i besmisleno je hvaliti se kako igramo sa šest ofanzivaca kada je to praktično pucanj sebi u nogu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading