PORAZ ZA OPROŠTAJ OD MUNDIJALA Švajcarska ponovo kobna po Srbiju, "orlovi" ostali bez osmine finala u Kataru (VIDEO)
Tanjug/Ap

Nadali smo se, verovali smo, mislili da je ovo šansa koju nećemo propustiti, ali... od svega na kraju ostalo je jedno veliko - ništa. Fudbalska reprezentacija Srbije borila se protiv Švajcarske, ali se kući vraća sa samo jednim bodom kao četvrta najgora selekcija na turniru.

"Orlovi" su čak i imali rezultat koji ih je vodio dalje, ali bi i u slučaju eventuane pobede bili eliminisani jer je Kamerun pobedio Brazil. Ipak, gorak ukus ostaće zbog dva poraza i jednog, mršavog remija koji nas je na kraju i košta bilo kakve šanse.

Odbrana našeg selekcije nije izgledala kao ona koja zaslužuje mesto među 16 najboljih, primili smo čak osam golova na tri utakmice i idemo kući sa najgorim rezultatom od nezavisnosti Srbije. U Južnoj Koreji osvojili smo tri, u Rusiji tri, a sada - jedan.

U 20. minutu Đerdan Šaćiri je podsetio sve navijače u Srbiji upravo na meč pre četiri godine. Međutim, sada je Srbija bila ta koja je preokrenula. Za samo devet minuta prvo je Aleksandar Mitrović glavom postigao 52. gol u nacionalnom dresu, da bi Dušan Vlahović u 35. doneo preokret.

PORAZ ZA OPROŠTAJ OD MUNDIJALA Švajcarska ponovo kobna po Srbiju,

Tanjug/Ap

 

Tu se završio svaki san o prolasku dalje. "Orlovi" od tog momenta više nisu stvorili ozbiljnu šansu, a prvo Embolu u 44. onda i Frojler u 48. još jednom su pokazali sve mane naše odbrane, postavili konačan rezultat i poslali Srbiju kući posle prve faze.

Do nekog novog velikog takmičenja...

 

SRBIJA - ŠVAJCARSKA 2:3 (2:2)

Mitrović u 26. minutu, Vlahović u 35. minutu za Srbiju - Šaćiri u 20. minutu, Embolo u 44. minutu, Frojler u 48. minutu za Švajcarsku

Stadion: 974, Sudija: Fernando Rapalini

SRBIJA: V. Milinković Savić – Milenković, Veljković (od 54. Gudelj), Pavlović – Živković, Lukić, S. Milinković Savić (od 68. Maksimović), Kostić – Tadić – Mitrović, Vlahović (od 54. Jović);

ŠVAJCARSKA: Kobel – Vidmer, Akandži, Šer, Rodrigez – Frojler, Džaka – Šaćiri (od 69. Zakarija), Sou (od 68. Fernandes), Vargas – Embolo.

KRAJ!

90+4. minut - Ponovo haos i ponovo Džaka u centru pažnje! Opet provokacije i sada žuti karton za Granita Džaku i Nikolu Milenkovića.

90. minut - Još sedam minuta nadoknade!

90. minut - Dobra šansa za Fernandesa, ali i odlična intervencija golmana našeg reprezentacija Vanje Milinkovića Savića.

83. minut - Još jedna izmena kod Švajcaraca, umesto Vargasa u igri je Fasnah.

82. minut - Aleksandar Mitrović se bunio i sudija Rapalini i njemu pokazuje javnu opomenu.

81. minut - Faul Nemanje Gudelja koji dobija žuti karton.

78. minut - Još dve promene u redovima "orlova". Živković i Tadić idu van igre, a na terenu su Radonjić i Đuričić.

68. minut - Treća promena u redovima Srbije. Umesto Sergeja Milinkovića Savića na terenu je Nemanja Maksimović.

66. minut - Nastao je haos nakon što je Granit Džaka nešto dobacio našoj klupi! Sudija mu nije pokazao drugi žuti karton! Provocirao je i Šaćiri!

65. minut - Pao je Aleksandar Mitrović u kaznenom prostoru Švajcarske, ali sudija pokazuje da nema ništa od penala!

60. minut - Imao je šansu Dušan Tadić, ali njegov šut ide preko gola!

56. minut - Preoštar start Strahinje Pavlovića i žuti karton za našeg reprezentativca.

55. minut - Dve promene u redovima Srbije. Umesto Vlahovića na terenu je Luka Jović, dok Veljkovića menja Nemanja Gudelj.

48. minut - GOOOL! Šteta! Srbija ponovo u minusu! Odigrali su Švajcarci sjajan napad, a na kraju Vargas petom spušta loptu Frojleru koji donosi preokret.

 

 

47. minut - Oštar start Sergeja Milinkovića Savića i prvi žuti karton za srpske reprezentativce.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

44. minut - GOOOOL! Šteta! Embolo je ostao sam kao duh i lagana poslao loptu u mrežu! Ponovo smo na početku!

 

 

35. minut - GOOOOOOL! VLAHOVIĆ! SRBIJA VODI! Sjajno je Tadić proigrao našeg napadača koji šalje loptu u dalji ugao golmana Švajcarske!

 

 

30. minut - Velika šansa sada opet za Šaćirija! Ostao je sam ofanzivac Švajcarske, na sreću šutirao je pored gola.

26. minut - GOOOOOOL! MITROOOVIĆ! Kakav pogodak našeg napadača! Srbija se vratila u igru!

 

 

20. minut - GOOOOL! Šaćiri je bio na pravom mestu, dočekao odbijenu loptu i pogodio uz mnogo sreće!

 

 

15. minut - Filip Kostić je već zaobišao Vidmera, a ovaj ga povukao za dres. Sudija je odmah pokazao žuti karton Švajcarcu.

11. minut - Stativa! Odlično je prošao Andrija Živković po desnom boku, uspeo da uputi udarac, ali lopta pogađa okvir gola!

5. minut - Evo i prvog udarca srpskih reprezentativaca. Probao je Nikola Milenković posle kornera glavom, ali lopta ide daleko pored gola.

1. minut - Kakve dve šanse je imala Švajcarska u prvom napadu! Vanja Milinković Savić je odbranio dva zicera, prvo Embolu, a onda i Džaki. Mnogo sreće sada za "orlove".

 

 

20.00 - Utakmica je počela!

19.53 - Stadion "974" je pun, a evo i kako to izgleda:

19.45 - Sve je spremno!

 

 

19.40 - Velika podrška za "orlove" i na stadionu "974". Svi veruju u pobedu:

19.26 - Evo i naših reprezentativaca na terenu:

 

 

19.15 - Evo kako izgledaju tribine stadiona 974 nešto manje od sat vremena pred početak utakmice.

PORAZ ZA OPROŠTAJ OD MUNDIJALA Švajcarska ponovo kobna po Srbiju,

Foto: Alo!

 
PORAZ ZA OPROŠTAJ OD MUNDIJALA Švajcarska ponovo kobna po Srbiju,

Foto: Alo!

 

18.35 - Dobili smo i zvanične sastave za meč, a oni izgledaju ovako:

SRBIJA: V. Milinković Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Lukić, S. Milinković Savić, Kostić – Tadić – Mitrović, Vlahović.

ŠVAJCARSKA: Kobel – Vidmer, Akandži, Elvedi, Rodrigez – Frojler, Džaka – Šaćiri, Sou, Vargas – Embolo.

 

 

18.30 - Podsećanja radi, Srbija je pre ovog meča izgubila od Brazila (0:2) i igrala 3:3 sa Kamerunom, dok je Švajcarska pobedila Kamerun (1:0), a onda bila poražena od Brazilaca sa 0:1.

18.05 - Nakon što su utakmice Portugala i Južne Koreje, odnosno Urugvaja i Gane završene, postalo je jasno da će Srbija, ukoliko prođe, u osmini finala igrati protiv Portugala koji je poražen od azijske selecije, ali svakako je završio kao prvi u grupi H.

17.40 -  Što se tiče kalkulacija, postoji mnogo scenarija, a u jednom bi čak mogli da odluče i žuti kartoni. Više o tome čitajte OVDE.

17.23 - Pred utakmicu, navijači su došli ispred hotela u kom su smešteni naši reprezentativci i dozivali Aleksandra Mitrovića. Pogledajte šta je usledilo kada se naš napadač pojavio na terasi klikom OVDE.

17.06 - Što se međusobnih duela sa Švajcarskom tiče, ovo će biti tek drugi okršaj dve selekcije od nezavisnosti Srbije. Sigurno da se svi sećaju utakmice na Svetskom prvenstvu u Rusiji i poraza "orlova" - 1:2.

Pre toga Jugoslavija se 13 puta sastala sa Švajcarcima i šest puta slavila, uz pet remija i dva poraza.

16.55 - U sastavu Srbije spremna je i jedna velika promena pred meč. O čemu se radi čitajte OVDE.

16.40 - Naš izveštač u Dohi pitao je srpske navijače šta očekuju pred meč, a evo šta su nam poručili. Čitajte o tome OVDE.

16.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču trećeg kola grupe G Svetskog prvenstva između reprezentacija Srbije i Švajcarske. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Katara.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Marko

02.12.2022 21:30

Mi ne možemo da damo,koliko ,možemo da primimo,golova..Stiče se utisak ,da mogu da nam daju gol,kad ,god hoće.Odbrana,katastrofalna...Definitivno,mi nismo,fudbalska nacija....

Miša

02.12.2022 21:49

Veliki je ovo uspeh. Bolje 1 bod nego 0. Nadam se da će na narednom svetskom prvenstvu na koje ćemo da se plasiramo za nekih 48 godina, da osvojimo famoznih 2 boda 🙂

Milos

02.12.2022 22:10

Sve se ovo ocekivalo, repriza sa proslog mudnijala....mediji po obicaju dizu 'hype' i posle su svi razocarani...