SELEKTOR HRVATSKE OPET OSUO PALJBU Postali smo ekipa koja zaslužuje poštovanje o kom govorim
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Selektor Zlatko Dalić je poručio da je, kada su se utisci o meču sa "crvenim đavolima" slegli, viđena sjajna utakmica.

-Pogledao sam sinoć utakmicu na miru, dobio sam statistiku i utisak je bolji nego juče. Sjajna utakmica Hrvatske, sjajnih 98 minuta. Kontrola, odbrana, presing...Sve je bilo na vrhunskom nivou. Mislim da je to bilo izvrsno. Potpuna kontrola. Imali smo dve ili tri situacije koje su mogle da budu pogubne, ali one su nastale iz naših grešaka, a ne iz belgijske igre. Po statistici smo trčali 122 kilometra, nismo pali u tom segmentu. Sve što smo napravili bilo je jako, jako dobro. Utisak je bolji nego posle utakmice - kaže Dalić.

Smeta mu i to što je protiv Maroka meč igran u terminu od 13 časova.

-Postali smo ekipa koja zaslužuje poštovanje o kom govorim, a ne to da kao vicešampioni sveta igramo u 13 časova. Zaslužili smo to rezultatima. Kako god da ovo završi, to je činjenica.

SRPSKI NAVIJAČI IZ KATARA ZA ALO! Šta nam treba da srušimo Švajcarce? "Bog, sreća i Mitrogol!"

Osvrnuo se još jednom na meč Španije i Japana.

-Teška utakmica za oba tima. Španija je povela i mislila je da je gotovo, ali Japan ne posustaje i ne odustaje. Japan je zaslužio pobedu jer je bio kompaktan i brz. Nemačka je ispala, Belgija i Danska isto, to govori o kvalitetu drugih reprezentacija. Možda bismo ranije izabrali Japan kao najbolju opciju, ali dobili su Nemačku i Španiju i Japan je sve samo ne lagan protivnik - dodao je Dalić.

Na pitanje šta će biti ključno za meč sa Japancima, podvukao je disciplinu u igri.

-Ako neko završi kao prvi u grupi ispred Španije i Nemačke, onda je on dobar i kvalitetan. Japan je pokazao da ne odustaje, vraćao se nakon što je gubio i to je njegov veliki kvalitet. Moramo biti disciplinovani i strpljivi i ne smemo da pravimo greške na početku utakmice. Japan to kažnjava kontranapadima. Znamo da Japan ima mnogo igrača u Europi, mislim njih osmoricu u Bundesligi, imaju igrača i u Seltiku, dobre igrače iz prvenstva... To je dobra stvar za japanskog selektora, to što poznaje evropski fudbal. Japan će biti dostojan suparnik Hrvatskoj. Nisam iznenađen što su u osmini finala. Zaslužili su i na tome im čestitam - dodao je selektor Hrvatske.

Cilj Hrvatske ui nastavku turnira je jasan, a on dobro zna kako se do njega dolazi.

-Apetiti nisu porasli. Moramo da budemo smireni i skromni te da tražimo ono što je za nas najvažnije. To je prva sledeća utakmica. Ne smemo da mislimo da smo učinili velike stvari. Napravili smo ono za što smo se spremali i idemo dalje. Kad smo 2018. u Rusiji bili prvi u grupi s devet bodova, išli smo na Dansku. Rekao sam tada da bismo bili gubitnici da smo izgubili tu utakmici. Niko se ne bi sećao grupe. Tako je i sada. Nećemo ići s velikim najavama. Pokušaćemo da pobedimio u sledećoj utakmici i tako napravimo sledeći korak. Važno je da smo čvrsto na zemlji - poručio je Dalić.

Nije propustio priliku i da se osvrne na probleme sa VAR tehnologijom.

-Inače ne komentarišem suđenje, ali bio sam ljut. To je centimetar, oduzima emociju. Hrvatska je zbog toga izgubila titulu svetskog prvaka. To boli. Da je ovo tumačenje, ona ruka u Rusiji ne bi bila penal - jasan je Zlatko Dalić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading