ŠTA ĆE SADA URADITI PROVOKATORI? Džaka i Šaćiri dobili zabranu, da li će imati hrabrosti za "dvoglavog orla"?
Tanjug/Ap

Te 2018. godine Džaka i Šaćiri su protiv Srbije pokazivali albanskog "dvoglavog orla". Šta će biti sada?

Direktor reprezentacije Švajcarske Pjerluiđi Tami u razgovoru za švajcarske medije poručio je da će dati sve od sebe da provokacija ne bude u Kataru.

- Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke - rekao je Tami.

ŠAMAR ZA PROVOKATORE Zbog jedne izjave Kamerunaca, Švajcarci će pobesneti

Nastavio je u istom ritmu.

- Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni - rekao je Tami pre početka Mundijala.

Da li će Džaka i Šaćiri ići protiv svoje reprezentacije ostaje da se vidi. Pre svega se nadamo da neće ni imati razloga za slavlje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading