FRANCUZI O TORTURI KOJU JE PREŽIVEO ZVEZDIN KAPITEN Hrvati su na utakmici protiv Kanade veličali fašizam i etničko čišćenje
Tanjug/Ap

Hrvatski navijači vikali su tokom utakmice golmanu Kanade Milanu Borjanu, između ostalog, da je "ustaša", a viđen je na tribinama i transparent koji vređa njegovu suprugu.

-Golman Crvene zvezde morao je da igra uprkos provokacijama Hrvata s tribina. Morao je da se suoči s rasističkim pesmama koje su mu pevali protivnički navijači. Govorili su mu da je ustaša i tako glorifikovali fašistički i protivsrpski režim koji je vladao u Hrvatskoj 1941. godine. Tu glorifikaciju etničkog čišćenja propratili su i s više od 2500 uvredljivih poruka - piše So Foot.

Juče su se uoči utakmice i na utakmici ređale uvrede na račun golmana reprezentacije Kanade. Hrvatski navijaču su mu zviždali i skandirali uvredljive poruke, a prikazana je i i zastava koja je veličala rat iz devedesetih godina, kao i hrvatsku vojnu operaciju "Oluja".

FRANCUZI O TORTURI KOJU JE PREŽIVEO ZVEZDIN KAPITEN Hrvati su na utakmici protiv Kanade veličali fašizam i etničko čišćenje

Tanjug/Ap

 

Na njoj je bio i natpis "Knin, 95", dok je na pozadini "Džon Dir" - najpoznatija marka traktora na svetu, uz natpis "Niko ne beži kao Borjan”.

Borjan je u poslednjih nekoliko godina dao niz izjava za srpske medije u kojima je više puta naglasio da nije rođen u Hrvatskoj, već u Republici Srpskoj Krajini. Zbog tih je izjava postao kontroverzna osoba u Hrvatskoj, a činjenica da je Hrvatska u istoj grupi s Kanadom u Kataru dodatno je pojačala zanimanje medija za Borjana i njegove stavove. 

-Prošlo je 30 godina od rata, mislim da je vreme da se i s jedne i s druge strane prekine s tom pričom. Ja to gledam ovako: oni stariji, koji su prošli te događaje, znaju što je bilo, a mlađi, koji pojma nemaju o tome, danas to komentarišu - rekao je u intervjuu za Indeks pre pola godine.

Fifa i ostale organizacije dosad nisu reagovale na ove sramne nesportske ispade.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ljuba

29.11.2022 05:46

FIFA to ni necuje ni nevidi, sta rade Hrvati jer je i ona fašisticka, onda nema veze, ali kad šiptar napise da vidi zastavu na Srbskoj okupiranoj zemlji onda urgira. More marš.