NOVI PROBLEM ZA SRBIJU Jedan od ključnih igrača pod upitnikom za Kamerun
Tanjug

Reprezentativci Srbije za dva dana, u ponedeljak od 11.00 igraju drugi meč na Svetskom prvenstvu protiv Kameruna. Nakon poraza od Brazila (0:2), "orlovima" je potreban dobar rezultat.

Naši reprezentativci Nemanja Maksimović i Marko Grujić su se i ove subote obratili naciji iz Katara.

Novinar Asošijejted presa je na današnjoj konferenciji za medije upitao fudbalere Srbije zbog čega su u svlačionici razvukli zastavu "Kosovo je Srbija, nema predaje" i da li su svesni da se kosovski fudbalski savez žalio zbog toga.

Portparol FSS Milan Vuković rekao je da igrači neće odgovarati na to pitanje, već samo o fudbalu i meču sa Kamerunom koji se igra u ponedeljak.

Novi peh za Srbiju mogla bi da predstavlja povreda Sergeja Milinković-Savića.

Obraćanje igrača:

Sergej Milinković Savić je dobio udarac protiv Brazila, a da li bi to moglo da znači da neće igrati, reprezentativci nisu želeli da otkrivaju.

- Što se tiče Sergeja i njegove povrede, nije na nama igračima da razmišljamo o tome. Siguran sam da će dati sve od sebe da se stavi na raspolaganje do ponedeljka, a tu smo Maksa, ja i svi drugi vezni igrači. Naravno da bismo voleli da dobijemo minutažu i sve zavisi od Sergeja, znate koliko je bitan - poručio je Grujić.

Obojica se slažu da Srbija može da pobedi, a pomenuli su i Novi Zeland, odnosno zlato mlade reprezentacije.

- Izgubili smo protiv Urugvaja i tada smo znali da nije kraj, pa smo do kraja pobedili sve utakmice i osvojili Svetsko prvenstvo. Imamo realne šanse da prođemo grupu, bitno je da vlada dobra atmosfera - rekao je Maksimović podsećajući se na Novi Zeland pre sedam godina.

- Ako imate kvalitet i ako vlada hemija između igrača i stručnog štaba, sigurno može da se vrati posle neuspeha u prvoj utakmici. Tako je bilo na Novom Zelandu, a nadamo se da će i opet. Pokazali smo u Lisabonu, Oslu - dodao je Grujić.

Šta je Piksi poručio igračima nakon poraza?

- Teško se spava posle poraza, dosta smo razmišljali o Brazilu, ali svakog dana se okreće novi list i nema osvrtanja na nazad. To što je selektor poručio je da budemo jači i složniji nego ikad, nego treba da se fokusiramo i da nas to pogura ka cilju - objasnio je Grujić.

Za razliku od juče, trening reprezentacije Srbije u trening centru Al Arabija danas će biti zatvoren za medije. Podsetimo na jučerašnjem je Piksi održao dvadesetominutni govor igračima...

Marko Grujić:

– Stvarno nije na nama da razmišljamo o tome, siguran sam da će dati sve od sebe da se stavi na raspolaganje. Kako i Maksa, tako i svaki igrač voleo bi da dobije minutažu i poverenje selektora. Znamo koliko je bitan Sergej igrač i nadamo se da će biti spreman.

– Čvrsto verujem da ako ekipa ima kvalitet, uz hemiju, da može da se vrati posle neuspeha u prvom meču. Tako je bilo na NOvom Zelandu, verujem da će i sada. Ova ekipa je u Lisabonu i Oslu.

NOVI PROBLEM ZA SRBIJU Jedan od ključnih igrača pod upitnikom za Kamerun

Tanjug

 

 


– Posle prve utakmice i poraza teško se spava. Čak i ujutru su pomešana osećanja. U fudbalu se okreće novi list, nema puno vremena da se osvrćemo nazad. Moramo da budemo jači nego ikad i složniji, da nas ovo ojača ka tri boda.

– Posle prve utakmice i poraza teško se spava. Čak i ujutru su pomešana osećanja. U fudbalu se okreće novi list, nema puno vremena da se osvrćemo nazad. Moramo da budemo jači nego ikad i složniji, da nas ovo ojača ka tri boda.

 – Bićemo maksimalno spremni, radiće se analiza Kameruna u videu. Nema izgovora, moramo da budemo spremni. Neuspeh ne dolazi u obzir, niko o tome ne razmišlja. Prosto moramo da uzmemo tri boda.

– Nisam pratio izjave iz Kameruna, eto i izjava Etoa... Bio je veliki igrač, poštujemo ga, ali mislim da je pretenciozna.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading