DALIĆ POBESNEO NA ORGANIZATORE MUNDIJALA Hrvatska zaslužuje poštovanje, osvojili smo dve medalje u poslednjih 30 godina
EPA-EFE/Friedemann Vogel

-Očekujem zaista tešku utakmicu. Moramo biti agresivniji. Dobro su igrali protiv Belgije, ali su izgubili. Puni su samopouzdanja - rekao je Dalić na konferenciji za novinare.

Aktuelni vicešampioni sveta su takmičenje u Grupi F Svetskog prvenstva u Kataru počeli remijem 0:0 sa Marokom, a sutra igraju protiv Kanade koja je na startu turnira izgubila od Belgije sa 1:0.

-Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje. Mi smo to zaslužili svojim igrama i ponašanjem. Mi smo osvojili dve medalje u 30 godina, što je uspelo još jedino Nemačkoj i Francuskoj. Nisam želeo da to komentarišem, ali to što igramo u 13.00 nije poštovanje - rekao je Dalić.

-U tom terminu nisu igrali ni Brazil, Francuska, Engleska, Španija. Mi ćemo uvek pokazivati poštovanje prema svima, a očekujemo takvo ponašanje i prema nama - dodao je on.

PODRŠKA ZA SRBIJU Bivši fudbaler Partizana veruje u Piksija i "orlove"

Dalić je naveo da bi Nikola Vlašić danas trebalo da se priključi ostatku ekipe i konkurisati za sastav za duel protiv Kanade.

-Moramo biti spremniji i energičniji, nedostatak energije pripisujem i ranom terminu... Protiv Kanade očekujem kompaktniju Hrvatsku, ne smemo srljati, raditi nešto što će nas odvesti u pogrešnom smeru. Moramo igrati pametnije - naveo je on.

Govoreći o Kanadi, Dalić je naveo da je to ozbiljna reprezentacija, koja je bila ispred Meksika i SAD, kao i da je to pokazala i u meču protiv Belgije.

-Zaslužili su više od poraza. Moramo biti oprezni. Dosta 'malih' pruža sjajne partije na ovom prvenstvu, Saudijska Arabija, Japan, juče je SAD namučila Englesku - rekao je Dalić.

-Ne živi se od stare slave, ovo je trenutno stanje. Možda je i dobra priča što je ovo SP u toku sezone, igrači su došli u dobroj formi. Ovo je trkački i igrački dobro prvenstvo - naveo je on.

Utakmica Hrvatska - Kanada na programu je sutra od 17.00.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading