POTPUNO LUDILO U SVLAČIONICI Moćan govor selektora Saudijaca posle kog je usledila istorijska pobeda nad Argentinom (VIDEO)
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Velike zasluge za pomenuti trijumf idu na račun selektora ove azijske selekcije Ervea Renara. 

-Volimo kad zaborave na nas. Sviđa nam se to što nas smatraju za najgoru ekipu. Nije nas briga, iako je opravdano ako uzmemo u obzir FIFA rang-listu. Mislim da nećemo proći u sledeći krug, ali ovde smo da se borimo. Na Svetskim prvenstvima ima iznenađenja i to je naš mentalitet - rekao je Renar pred meč sa Argentinom.

I KOSOVSKA MITROVICA UZ ORLOVE Svi prate utakmicu Srbija - Brazil (FOTO)

Sada se pojavio snimak iz svlačionice na kojem selektor grmi na igrače.

-Šta radimo ovde? Ovo je naš presing? Presing ne znači da idete visoko! Mesi je na sredini terena, ima loptu, vi svi stanite ispred odbrane. Ne znate da treba da ga markirate u sredini?

Izvadite telefon, možete da se slikate sa njim ako želite. Ti si ispred odbrane! Ne čuvaš nikog? Moraš da ga pratiš! (rekao je i počeo da trči po svlačionici da demonstrira)

Sa loptom smo dobri. Da li vidite šta ste uradili? Zar ne osećate nešto? Zar ne osećate da možemo da se vratimo? Zar ne osećate to? Ajde momci, ovo je Svetsko prvenstvo! Dajte sve!

Kada si na ivici kaznenog prostora stojiš ovako (stoji usrpavno), budi ovakav (stoji u stavu). Ajde idemo, pokrenite se", vikao je selektor, a fudbaleri su ga poslušali, izašli na teren i postali senzacija SP u Kataru.

Ova selekcija drugi meč na Svetskom prvenstvu igra protiv Poljske. Taj duel na programu je 26. novembra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading