"LIMENI" BODRI "ORLOVE" U KATARU Čuveni trener za "Alo!" o Piksiju i istorijskom meču sa Brazilcima: Nosim kofer u koji ću staviti trofej svetskog prvaka!
Foto: privatna arhiva

Čuveni fudbalski trener, poznat je ovdašnjoj javnosti, ali i u regionu po čuvenim snimcima koji su postali viralni na Internetu, na kojima se može videti kako na srčan i eksplozivan način podržava svoje igrače i bodri ih da budu što bolji. 

Čuveno -Draaagaaaneee, jao ne radiš ono što sam ti rekao - toliko je postalo prepoznatljivo da gotovo i nema osobe u Srbiji koja ne pamti trenera iz Ratkova, sela u opštini Odžaci. 

"Limeni" je ceo svoj život posvetio fudbalu, takođe je to preneo i na njegovu porodicu, a ističe da oduvek prati i navija za reprezentaciju Srbije s kim god ona da igra. 

Foto: privatna arhiva

 

Upravo je povod za razgovor sa njim Mundijal u Kataru i večerašnja utakmica Srbije protiv Brazila (20.00) na kojoj će "Limeni" prisustvovati. 

 -Zaista sam presrećan što sam dobio priliku da idem u Katar i bodrim naše momke. Želim svima da se zahvalim koji su mi u tome pomogli i omogućili mi da prisustvujem ovom velikom meču naše reprezentacije - započeo je priču za Alo! 

Foto: privatna arhiva

 

A onda potpuno iznenadio sve i jasno poručio šta mu je želja po povratku naših fudbalera iz Katara. 

-Poneću u Katar sa sobom jedan kofer u koji ću staviti trofej namenjen svetskom prvaku i dovesti ga u Srbiju! Iskreno, verujem da možemo da budemo svetski prvaci- poručio je jasno poznati trener. 

Svetislav Stevanović je imao i jednu molbu po dolasku na Mundijal i veruje da će imati toplu dobrodošlicu od strane "Orlova". 

-Voleo bih ovim putem da apelujem na naš tim da mi omogući susret sa njima u Kataru, sa našim junacima i selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem! Mislim da bi to bilo pravo iznenađenje za sve njih. Kada bi mene ugledali na primer u svlačionici ili dok budu izlazili iz autobusa ispred stadiona, mislim da bi im to unelo dodatnu energiju i motivaciju pred meč sa Brazilcima i ne bi škodio taj susret ni njima, a bogami ni meni - ističe Stevanović. 

Foto: privatna arhiva

 

"Limeni" je imao i poruku za selektora Piksija i poručio u svom stilu: 

-Dragaaaneeeee! Neka ovaj moj čuveni "urlik" bude poruka za našeg selektora (nasmejao se "Limeni"). Šta reći za tog čoveka. Uneo je energiju i vedar duh ponovo u reprezentaciju. Fudbal je više od individualnosti, to je timska igra, a to je ono što imamo kod Piksija. Verujem svim srcem u njega! Ako bih mogao da prisustvujem u svlačionici dok je i on tu, pa bih i ja poručio igračima par reči pred utakmicu sa Brazilom i motivisao bih ih tako do maksimuma. Preneo bih im svoje enormno fudbalsko znanje. 

 A onda se osvrnuo i na decenijski meč protiv Brazila. 

-Možemo protiv njih. Nisu oni ništa bolji od nas. Pa pogledajte šta je Saudijska Arabija uradila Argentini. Mi imamo Mitrovića i Vlahovića, oni su naše blago, tu je i Tadić. Međutim, ne volim nikog da izdvajam, kao što sam i rekao, fudbal je timski sport. Po mnogima su oni glavni favoriti za titulu, ali videćemo i to, sve su to samo prognoze, pokaži majstore da si bolji na terenu. 

Foto: privatna arhiva

 

Šta misli o ostalim timovima u grupi. 

-Mi smo kao tim porasli od one 2018.godine i mislim da smo sada u boljoj poziciji od Švajcaraca i da možemo da im vratimo za onaj šokantan poraz. Ni Kamerun nije tu slučajno, zapravo nijedna reprezentacija, ali uz našeg Piksija verujem u prolaz grupe, a onda što da ne i do finala. Kako su to Hrvati uspeli pre četiri godine, što ne bi i mi - jasan je Svetislav. 

Na pitanje da je on selektor, kome bi dao da puca protiv Brazila penal, imao je zanimljiv odgovor. 

-Onom ko se prvi javi. Kod mene je situacija takva da ja odredim ko će da puca penal, ali ako neko ima posebnu želju među njima i javi se da to i učini, ja bih njemu odmah ukazao priliku jer to znači da ima samopouzdanje i spreman je da preuzme odgovornost - nema dilemu "Limeni". 

BRAZILCI ŠPIJUNIRALI "ORLOVE"? Selektor Stojković dao urnebesan odogovor

Za kraj, otkrio je zapravo kakav je on kao trener, jer mnogi po tim čuvenim snimcima misle da je izuzetno strog i da voli da bude "grub" prema svojim igračima. 

-Evo, nadam se da i vi sada dok pričate sa mnom vidite da nisam nikakav "bauk" niti bilo šta tome slično. Taj moj temperament je jednostavno takav, ali taj "urlik" je za dobrobit igrača. Želim da ih što više na terenu motivišem, a čim poviknem na nekog igrača, to znači da znam da on najviše može i da verujem u njega i hoću dodatno da ga motivišem, a to znam da će i selektor Piksi raditi tokom meča sa Brazilom i verujem da će uroditi plodom - poručio je za kraj trener Stevanović kome smo poželeli srećan put u Katar i da mu se ostvari želja, a to je da postanemo prvaci sveta! 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading