MAMIĆ POSLAO BRUTALNU PORUKU Srbija će sa Piksijem napraviti čudo u Kataru, on ima šampionski gen
Printscreen You tube

- Dragan Stojković ima šampionski gen, koji ga je krasio i kao igrača, pa se ne bih iznenadio da na Svetskom prvenstvu napravio veliki rezultat - poručuje Zdravko Mamić u razgovoru za Informer. 

On nije štedeo reči hvale za selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića. 

Mamić otkriva da Piksija ustvari nikad nije upoznao, ali je pratio njegovu igračku karijeru i uvek mu se divio kao velikom šampionu. 

- Piksi i ja smo približnih godina, obojica smo u fudbalu decenijama, ali nikada se nismo upoznali. To ne znači da ne pratim šta radi i da nisam upoznat sa svim što je uradio tokom karijere. Divio sam mu se kao igraču. Bio je veliki, osvajao titule i njegovi potezi nikog nisu ostavljali ravnodušnim. Poseduje šampionski gen, koji mu, siguran sam, mnogo pomaže i u trenerskom poslu. Zbog toga se ne bih iznenadio da Srbija napravi nešto veliko u Kataru. Može daleko da dogura - jasan je Mamić.

MAMIĆ POSLAO BRUTALNU PORUKU Srbija će sa Piksijem napraviti čudo u Kataru, on ima šampionski gen

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

DRAMA OKO PORTUGALCA SE NASTAVLJA Ronaldova situacija nije dobra, trenirao sa rezervama

Godinama je fudbalska reprezentacija Srbije imala problem i nije mogla da se nosi ni sa prosečnim selekcijama, a godinama je imala igrače koji stu nastupali u vrhunskim klubovima iz najjačih evropskih liga.  

Mamić veruje da je razlog tome bio loš izbor selektora. Onog trenutka kad je čuo da će Stojković da preuzme brigu o "orlovima", pomislio je da je došao kraj lošim rezultatima.

- Mnogo puta sam poredio Hrvatsku i Srbiju, jer su mi često postavljali pitanje šta je to što Hrvatska ima, a Srbiji nedostaje. Nema nikakve dileme da je Hrvatska dobra, jer se godinama bori i opstaje u vrhu svetskog fudbala. U poslednjih 20 i nešto godina jednom je bila druga, a jednom treća na svetu. To govori o konstantnosti. Uvek sam govorio da je po kvalitetu Srbija tu negde, ali joj fali kult reprezentacije. Ranije su vaš tim sastavljali menadžeri i vlasnici kafića i gurali su svoje igrače. Toga više nema i siguran sam da se slične stvari neće dogoditi dok god je Piksi selektor. On bira samo one igrače koji zaslužuju da igraju, zna dobro šta je reprezentacija i kako se pobeđuje, drži sve pod kontrolom. To je preduslov da bi reprezentacija bila uspešna - ističe Mamić. 

MAMIĆ POSLAO BRUTALNU PORUKU Srbija će sa Piksijem napraviti čudo u Kataru, on ima šampionski gen

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Nekadašnji alfa i omega Dinama nema dilemu da Srbija i sad ima fantastične pojedince.
- Srbija ima više stanovnika od Hrvatske i samim tim veću bazu iz koje može da crpi talentovane fudbalere. Zbog toga je čudno da godinama nije napravila ništa značajno. Da ne izdvajam nikoga, ima tu mnogo dobrih igrača. Sa pravim selektorom, sve dolazi na svoje, što rezultati i pokazuju - zaključio je Mamić. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading