PREDSEDNIK VUČIĆ U DRUGAČIJEM IZDANJU Bežao sam iz vojske zbog ljubavi
Foto: Prinstcreen

U program se uključio njegov drug iz vojničkih dana Srđan Mitrović i otkrio detalje koje javnost nije znala.

- Upoznao sam Vučića u Sarajevu. Ispalo je da ćemo biti u istoj četi - rekao je njegov prijatelj.

Kako je dodao, uspomene iz vojske su mu posebno drage, i dosta je lepih priča i dogodovština. On se potom dotakao i njihove rutine, navodeći da su stalno komentarisali i prepričavali kako im je protekao dan u vojsci.

- Bilo je i vojničkih ljubavi. Znam da je kružila priča da je Vučić zbog neke cure bio spreman da radi neke stvari koje nisu dozvoljene u JNA. Da je izlazio bez dozvole, preskakao ogradu - ispričao je Mitrović, a predsednik se na to nadovezao i priznao da je tačno da je bežao iz vojske.

- Jesam, bežao sam ja. Imali ste onu žičanu ogradu, ja sam u čizmama bežao preko ograde i prelazio reku, nekad budem mokar do butina kada zimi nadođe voda. Šta da radite? Budete mladi, kratko vreme traje i ta zaljubljenost, pa mislite da zvezde možete da dohvatite! Pa su me hvatali više puta! - ispričao je predsednik.

 

Želeo sam da budem sportski komentator

 

Gledaoci su imali priliku da vide i snimak iz osamdesetih godina na kom je predsednik kao dečak govorio o svom prijatelju koji je došao kod njega preko programa Radost Evrope, ali i omiljenom klubu Crvenoj zvezdi.

- Ovo je bila neka Radost Evrope, tada smo primali vršnjake iz drugih EU zemalja. Tada je u našu porodicu došao Austrijanac Leopold Fišer, bio je stariji od nas. Oni nisu bili talentovani za sport, pobeđivali smo ih. Mi smo živeli za sport, mi, za razliku od današnje dece, nismo ulazili u kuću. Druga su vremena bila. Tada je Radio Beograd organizovao audiciju za spikere, komentatore, mnogo sam želeo da budem sportski komentator, svakome sam glas znao. Udubim se u radio, nisam hteo da propustim ni sekund - rekao je Vučić.

Kako je dodao, oca je strašno nervirao jer je stalno ometao njegovo televizijsko praćenje pojedinih utakmica.

 

Mladost sam proveo na stadionu

 

U program se uključio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji se prisetio njihovih zajedničkih studentskih dana.

- Aleksandar je bio jedan od najboljih studenata Pravnog fakulteta, i to niko ne može da mu ospori. Sećam se da sam zvao Aleksandra na demonstracije, a on je sedeo u čitaonici i učio. I potom je ušao u politiku, temeljito. Sećam se da smo jednom bili na TV duelu, i iako smo bili u različitim partijama, posle tog žestokog duela otišli smo na piće i pokazali da politika može da se vodi na civilizovan način - rekao je Vesić, a Vučić je dodao da je nostalgičan prema studentskim danima.

- Vesić je stariji u politici od mene, on je devedesetih, kada sam ga upoznao, bio neko ko je dosadan kao stenica u smislu političkih uverenja i bio je jedan od prvih članova DS-a. Bio je pun energije, terao nas je da idemo na demonstracije - prisetio se predsednik, i dodao da je mladost period kada vri krv, ali je on živeo drugačiji život.

- Ja sam pre toga mnogo vremena proveo na stadionu, taj adrenalin... Mladost sam proveo na stadionu i nisu mi trebale demonstracije da bih imao neki adrenalin - kazao je Vučić.

 

Lukas nasmejao predsednika

 

Tokom gostovanja predsednika pušten je i snimak poznatih ličnosti koje su govorile šta bi oni uradili da su Vučić. Pevač Aca Lukas je šaljivo ispričao da bi srušio Beograd na vodi, istopio spomenik Stefanu Nemanji, ali i da bi voleo da nema auto-puta do Čačka, već da više voli da putuje četiri sata umesto 45 minuta, aludirajući na to što opozicija zamera predsedniku sve što uradi za svoju zemlju. Ovaj odgovor je nasmejao predsednika.

 

Zorica i Kemiš stižu na čašicu razgovora

 

Zorica Brunclik istakla je da bi pozvala sebe u predsedništvo na čašicu razgovora.

- Da i ja doživim čast da me primi predsednik, kao što je mnoge glumce, sportiste, pevače, popa, roka, džeza... Da budem počastvovana njegovim pozivom. Nadam se da ne smeta što živim u Krnjači, koja je blizu Borče - rekla je Zorica, a Vučić je odgovorio:

- Zoricu Brunclik pozivam čim se vratim iz Španije. I Kemiša, naravno, na čašicu razgovora. Ona je velika pevačica. Što se Ace Lukasa tiče, sećam se da sam jednom sedeo na utakmici, bili smo matori ljudi, i sećam se da je bio toliko duhovit i zanimljiv, da sam više slušao njega nego što sam gledao meč. On je čovek koji ima odličnu energiju.

Pravim picu i makarone

Kada je u pitanju kulinarstvo, predsednik je ispričao da za kuvanje nema vremena, ali da ume povremeno da uđe u kuhinju.

- Kad odlučim da nešto pravim, to budu makarone i pica. Uzmem ono gotovo testo, nabacam šta hoću, i to je to - rekao je Vučić.

Građani poručili: Najbolji je predsednik dosad!

Vučić je imao priliku i da čuje glas građana, koji su govorili u anketi o problemima koji treba da se reše u Srbiji, pohvalivši njegovo upravljanje državom. Jedna dama je rekla da bi da je ona predsednik radila isto što i on jer je najbolji predsednik dosad, druga je poručila predsedniku da sluša više građane i šta oni žele, dok je treća poručila da bi volela da država obezbedi povoljne stanove građanima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (11)

Loading
Miki

14.02.2022 08:57

Živ ti nama predsedniče bio još za 10 predsedničkih mandata .

Драгија

14.02.2022 09:02

Председник је причао, као и увек до сада, отворено све и искрено.

Sandra

14.02.2022 09:28

I Vučic je čovek sa osecanjima, sve za ljubav!

Njanja

14.02.2022 09:29

Jedini predsednik koji je sa građanima podelio detalje iz svog privatnog života iz svoje maldosti i time se još više približio našem narodu

Маја

14.02.2022 09:45

Требало би чешће бити и неких опуштенијих емисија, када председик исприча неке своје животне анегдоте, то је увек занимлјиво народу

Mira

14.02.2022 09:54

Lepo je cuti od predsednika ovakve price iz mladjih dana.

Dragana

14.02.2022 10:42

Atipičan intervju predsednika Vučića. Lepo je čuti i neke malo drugačije nepolitičke teme.

Danka

14.02.2022 10:43

To tako i treba da bude. Ljubav je u tom periodu na prvom mestu.

Mila

14.02.2022 23:20

Izgleda da je ljubav iznad svega, kao i svima u životu.

Bole

15.02.2022 09:09

Pa i predsednik je čovek. Tako da je sve normalno to što je radio i što radi.