SUĐENJE KLANU VELJKA BELIVUKA Žestoka rasprava na sudu: Miljkovićev advokat kažnjen sa 100.000 dinara, sudija opominjala optužene da se ne cerekaju!!
Alo.rs/J. O.

Suđenje Veljku Belivuku i njegovoj ekipi, koja se tereti za više krivičnih dela, među kojima su i brutalna ubistva, nastavlja se pred Specijalnim sudom u Beogradu!

Suđenje počinje u 9.30 sati, a kako saznajemo, svedok okrivljeni Srđan Lalić trebalo bi da nastavi sa svojim izlaganjem. Takođe, ovog puta trebalo bi da odgovara i na pitanja advokata branilaca optuženih.

Ispred Specijalnog suda u Ustaničkoj prisutne su brojne novinarske ekipe, pripadnici policije i Žandarmerije.

Kolone sa optuženima iz CZ stigle su u zgradu suda. 

U nastavku se očekuje ispitivanje i ostalih svedoka okrivljenih Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

Dok je Lalić pričao optuženi se smejali pa ih sudija opominjala!

Na samom kraju suđenja branioci optuženih ispitivali su Lalića oko poslova sa drogom. Pitali su ga da li je bilo koji član grupe mogao da uzme kokain od nekog drugog, ko nije Veljko Belivuk i Marko Miljković.

- Teoretski bi moglo, ali niko nije. Kokain se kupovao od Belivuka ili Miljkovića od kojih se kupovao u Srbiji, ja sam od Zvicera dobio kokain kao nagradu. Zvicera nikada nisam video uživo - rekao je Lalić.

Odbrana je zatražila da pitanja sledeći postavlja Marko Miljković, na šta je sudija odgovorila da će Miljković doći na red kada odbrana završi sa postavljanjem pitanja.

Advokat Katančević je pitao Lalića kada i kako je saznao za kodni nadimak "Džeri".

- Ne mogu da tvrdim da ga Miljković i braća Budimir nisu spominjali pre ubistva Radojevića. Pričali su mi da je suvlasnik laboratorije skanka. Nisam siguran da sam svojim očima video da se neko od njih dopisuje sa nekim sa nadimkom "Džeri", ali da je moguće da jeste - odgovorio je Lalić.

Upitan je koliko je vremena prošlo od momenta kada je uzet Radojevićev telefon do prve poslate poruke osobi pod imenom "Džeri".

- Miljković i Lakićević su bili u kontaktu oko primopredaje automobila, ali ne znam kada je Miljković komunicirao s osobom pod nadimkom Džeri - kazao je on, a zatim je upitan da li je glasovna poruka na koju je Zdravko Radojević nateran da snimi poslata "Džeriju".

- Ne mogu da garantujem da se to desilo. Glasovna poruka sa glasom Zdravka Radojevića nije uopšte iskorišćena prvi dan, nekoliko puta je upotrebljavana kada se kod ljudi pojavila sumnja. Mislim da je jednom poslata njegovoj supruzi. Ona nije imala "Skaj" nalog, a koliko znam taj nalog je koristio Lakićević - dodao je

Sudija je potom opomenula okrivljene koji su se smejali u sudnici, istakavši da je takvo ponašanje nedopustivo.

Na pitanje da li je vraćanje Radojevićevih automobila organizovano preko Lakićevića i Radojevićeve žene, Lalić je rekao da su oni učestvovali u tome, ali da je nalog za to dao Miljković koji se predstavio kao Zdravko Radojević sa njegovog telefona.
- Miljković i Lakićević počeli su da komuniciraju možda i pre povraćaja Radojevićevih automobila. Ne znam kad je bio trenutak kada su ostvarili neposrednu komunikaciju. Lakićević nije bio uključen u priču o Radojeviću dok "pasat" nije dovezen, a nakon toga jeste. Zdravkova žena je htela da proveri ko je iza Zdravkovog naloga. Zdravkova žena je bila sa Lakićevićem, a na Zdravkovom nalogu bio je Marko Miljković - kazao je Lalić na kraju suđenja.

Suđenje se nastavlja sutra 2. decembra.

 

Branioci se obrušili na svedoka okrivljenog: Lalić je drzak i omalovažava sud!

Lalić se nadovezao i na praćenje Mirka Kojića, ali da, kako tvrdi, nije znao da će da ga likvidiraju.

- GPS opremu sam nabavio sam, deo novca su mi refundirali Veljko i Marko. Nikakvu nagradu nisam dobio za praćenje Miljkovićevog kuma. Nisam znao da će da bude likvidiran. Posle toga odlazim u inostranstvo, bio sam u Austriji, Češkoj, Španiji - rekao je Lalić.

Zatim je nastala nova rasprava između sudije, branioca i tužioca. Tužilac je dao primedbu jer kako kaže branioci postavljaju nejasna pitanja, navode da ga da priča i čemu je već pričao i da žele da ga zbune.

Zatim su se branioci obrušili na Lalića rekavši da omalovažava sud, da se ponaša drsko, da na sve odgovara sa "ne znam i nisam siguran".

- Čovek koji može da zapamti niz od 15 brojeva i slova se pravi da ne razume jednostavno pitanje - rekao je advokat Dedović.
Advokat Jakša Peković tvrdio je da Lalić "omalovažava postavljena pitanja i advokate odbrane".
Branilac Gordana Božilović Petrović rekla je da Lalić odgovara drugačije u odnosu na to kako je odgovarao ranije, kada je znao sve informacije, kako kaže, do najsitnijih detalja.
- Na 90 odsto pitanje kolege odgovarao je sa ne znam, nisam siguran, objasnite mi. On ne može da postavlja pitanja advokatu i nema razloga da odgovara na tako drzak način. Ovakav odgovor nije adekvatan i sud treba da reaguje - rekla je advokatica.
 

Svedok - okrivljeni: U slučaju nailaska policije moj zadatak je bio da izazovem saobraćajku!

Lalić je ispitivan i u vezi sa navodnim ubistvom i otmicom Mirka Kojića. Upitan je da li je znao tačno lokaciju na koju je trebalo da dođe Kojić.

- Kada spominjem mesto na koje je Kojić trebalo da dođe, mislim na ceo parking, ne na tačno parking mesto. Stambeni objekat u blizini je od nas bio udaljen nekoliko metara. Policijske značke sam na stadionu poslednji put video neposredno pred naše hapšenje. Na stadionu sam poslenji put bio na dan hapšenja ili dan pre. Ne znam na koliko metara smo videli Jankovića, ali on nije ni pristupio na mesto jer smo ga presreli kolima, što je bila greška, jer je on trebalo da uđe sa Kojićem u auto - dodao je.

Na pitanje da li nakon otmice neko prilazio Kojićevom vozilu, Lalić je odgovorio da ne može da se seti jer je u tom momentu bio okrenut ka ženi koja je prolazila tuda.

Upitan koji je bio njihov plan ako dođe policija, Lalić je objasnio da je njegova uloga bila da izazove sudar ukoliko policija krene za njima. Izgovor za sudar bi, prema dogovoru, trebalo da bude da se zbunio i da je izgubio kontrolu nad vozilom.

Branilac Dragan Malović upitao je Lalića da li je bio deo neke druge kriminalne grupe.

- Bio sa, deo samo kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i, u širem smislu, kavačkog klana - kazao je Lalić.
 

Lalić: Iz medija sam saznao da je ubijen Kića 

Advokat Nikola Jerković je nastavio sa ispitivanjem Srđana Lalića. Ispitivao ga je o nepokretnostima koje poseduje, na šta je svedok okrivljeni rekao da je na sva takva pitanja već odgovorio.

Na pitanje od kog novca je stekao nekretnine, Lalić je odgovorio  da je u pitanju " porodična ušteđevina i slično".

Istakao je da će izvući uzvod iz banke da donese dokaz.

- Rekli ste da su vam se Miljković i Belivuk poveravali o teškim ubistvima. Da li oni pri tom zamole da nikom ne ispričate? - pitao je Jerković.

- Da. Prvo smo pričali o ubistvu na šinama. Ne znam da li sam ja njima davao informacije o krivičnim delima koja sam ja izvršio. Dao sam vozilo koje sam koristio za ubistvo Kiće Markovića. Rečeno mi je da budem na javnom mestu, posle sam, oko 20 časova, u medijima video da se dogodilo ubistvo i tada sam napustio restoran. Ne znam da li mi je rečeno samo da budem na javnom mestu, na mestu koje je pokriven kamerama, za slučaj da me neko nešto pita. Nisam siguran da mi je rečeno šta da radim ako dođe do hapšenja, ne sećam se da je uopšte bilo govora o hapšenju - rekao je Lalić.
 

Žestoka rasprava na suđenju: Branilac kažnjen sa 100.000 dinara, on tražio izuzeće sudije!

U nastavku suđenja pale su i prve kazne zbog narušavanja mira u sudnici! Branilac Vladimir Petrović kažnjen je sa 100.000 dinara zbog remećenja reda suda.

Na ročištu je došlo do rasprave, branioci Ivana Ostojić i Sanja Ćeriman, opomenute su zbog neprimerenog ponašanja, dok je sudija pričala sa braniocima.

 - Izbacite me, ali ja moram da kažem, ovo je nedopustivo. Kada su pitali punomoćnici niste dali nijednu primedbu. Sada kada branilac pita, on odgovara da nema pojma, drsko odbija da odgovori, igra se sa braniocima, a vi ne reagujete - rekao je advokat Vladimir Petrović misleći na Lalića.


- Kažnjava se branilac Vladimir Petrović novčanom kaznom od 100.000 dinara zbog remećenja reda suda - rekla je sudija Beraha.
- Tražim Vaše izuzeće, i celog sudskog veća, i predsednika suda. Imam osnovane sumnje u vašu nepristrasnost jer ste sugerisali okrivljenom svedoku, a sada ne reagujete kada drsko odgovara - dodao je branilac.

Potom je Marko Miljković razgovarao sa svojim braniocem, koji se zatim javio za reč i rekao da na zahtev Miljkovića povlači zahtev za izuzeće.
- Poštovana sudija, određeni branioci pokušavaju da mi nametnu odgovore - rekao je Lalić.
 

Posle pauze Lalića rešetala odbrana optuženih: Da li treba da kažem gde sam išao i u vrtić?

Posle pauze više od pola sata, Srđan Lalić se vratio za sudsku govornicu, a na red je došlo do mu pitanja postavljaju branioci.

Advokat Nikola Jerković je napre pitao Lalića da li je istinito sve što je do sada govorio, što je svedok okrivljeni potvrdio. Kazao je da je sa tužilaštvom razgovarao pet do šest puta, a zatim je naglasio da nije znao da će dobiti status svedoka okrivljenog. 

- Nisam stigao da sve ovo fizički iznesem tužiocu na prvom razgovoru, ali posle jesam. Posle nekih razgovora sam počeo da pišem izjavu, ne sećam se kad sam je predao. Ne sećam se kada mi je saopšteno da ću da dobijem status svedoka, niti mi je iko rekao da ću sigurno da dobijem status. Prvo sam dostavio pisanu izjavu, pa onda dobio status. Nijedanput nisam bio odbijen ni kada sam tražio poverljiv razgovor, ni status svedoka -  kazao je Lalić.

Lalić je istakao da kad je vršio oservaciju osoba nije dobijao njihova imena već samo opis vozila i gde je uparkirano.

- Pratnje su bile rizične, više puta je sa mnom u automobilu bio Veljko Belivuk. Za praćenje lica nisam dobijao novčanu naknadu. Pristao sam jer je Belivuk ostao bez saradnika i ja sam se kao prijatelj našao da doprinesem zaštiti njegovog života. Sećam se da sam pratio dva lica. Prvo lice bilo je kod pijace u blizini Bulevara kralja Aleksandra, znam zgradu, ne sećam se vozila. Trebalo je da postavimo kameru na banderu. Opservacije su vršene izključivo u cilju zaštite Veljka Belivuka, pre zvaničnog osnivanja grupe - kazao je Lalić.

Svedok okrivljeni se osvrnuo i na navodnu otmicu i zlostavljanje I. S. na stadiona Partizana. Kazao je da je sugerisao da ga puste ali da lično nije ništa preduzeo.

Branilaca ga je upitao:

- Ako ste sugerisali da ga puste, da li možemo da kažemo da niste učestvovali u otmici?

Lalić je odgovorio da je on ispitivao I. S., a da je odlučila žrtva da beži sa stadiona da bi morao da reaguje.

Lalić je kazao i da je lično svedočio trgovini drogom i da je u Barseloni video magacine i narkotike, a da je u Nemačkoj preuzeo robu.

- Posao sa drogom je operativno vodio Luka Živanović, a u njemu su učestvovali Belivuk i Miljković. Transport narkotika je vršen i za druge kriminalne grupe, a i za kavački klan. Posao Luke Živanovića bila je logistička organizacija i prevoz. Sa pravim dokumentima sa lažnim identitetom nisam ni pokušavao da prelazim državnu granicu, ali sigurno bih uspeo. U pasošu je bilo ime Marinko Tintor. Do pasoša sam došlao preko kontakta na "Skaju", mislim da je bio Karlos, platio sam 10.000 evra - rekao je Lalić.

Kazao je da je u povratku iz inostranstva prešao granicu ilegalno, a kako je istakao pomogli su mu ljudi koji su uslužno radili pečatiranje pasoša, a čija imena ne zna.

Lalić je naglasio da kad se vratio iz inostranstva da je živeo na Dedinju kod svoje majke.

Na dalja pitanja odbrane gde je bio zaposlen i kolika su mu bila primanja, Lalić je odgovorio drsko: "Da li treba da kažem i gde sam išao u vrtić?", a sudija je potom odbila pitanje.

Lalić je kazao da se ne seća kada je tačno ušao u posao s drogom, ali da se seća da je u tome bio pre saradnje s Belivukom s kojim je počeo 2016.

- Ja sam uvek posredovao u prodaji droge, retko kad sam lično nosio nekom. Kontaktirao sam dva lica i uzimao proviziju. U poslednjih godinu dana mog kriminalnog delovanja količine su bile velike. Prihodi su mi varirali i u okviru grupe. Kada sam 2016. godine sarađivao sa Belivukom, količine su varirale, ja nisam raido u Koka Koli, pa da imam tačno određen promet. To može da bude 50 grama mesećno, može 250 grama mesečno, nisam vodio evidenciju - kazao je Lalić.
 

Lalić: Belivuk je imao harizmu, a Miljković je bio lukav i manipulator!

Sudija je upitala da li je kriminalna grupa Veljka Belivuka uživala nečiju zaštitu, Lalić je odgovorio da "ne bi rekao da je to bio slučaj".

Kazao je da su fotografije ali i snimke ubijanja i tela uglavnom odmah brisali, da su preko SKAJA često razmenjivali poruke da će biti policijske akcije, pa su posle toga brisali materijal.

Kazao je da su materijale čuvali na više kompjutera, a da je uglavnom samo on znao da podešava GPS i šijunsku opremu i bio glavni za to.

- Marka Budimira i Hrvatina sam obučio kako da koriste sat i naočare, tako da su oni mogli da uključe i da snime nešto bez mog saznanja - kazao je okrivljeni svedok.

Sudiju je interesovalo ko je za Lalića bio veći autoritet Veljko Belivuk ili Marko miljković zvani Mesar. Lalić je kazao da je to teško pitanje, a onda je dao čudan opis:

- Teško je odgovoriti ko je bio lider. Veljko je imao harizmu, a Miljković je bio mnogo lukaviji i vukao je više poteza. Kada se donese odluka obojica zdušno izdaju naloge. Verujem da odluke donose sami između sebe. Većinu naloga smo dobijali na grupama, gde jedan inicira, a drugi dopuni nalog. Nisam siguran da mogu da kažem ko je za mene bio veći autoritet. Nisam siguran da bi od bilo koga drugog iz grupe bilo šta shvatio kao naređenje - kazao je svedok okrivljeni i dodao:

- Ja lično nisam nikada dobijao pretnje. Miljković je vešto umeo da manipuliše strahom, znam kako je funkcionisao i sa drugima i kako koristi neke situacije, kako je likovao nad određenim situacijama. Grupa je bila u strahu da je na merama prismotre od strane državnih organa - objasnio je Lalić.

Dodao je da "zna da zvuči neverovatno", ali da je za sve vreme obavljanja poslova za kriminalnu grupu dobio 15.000 evra i kilogram kokaina.

Upitan je koji su bili mesečni finansijski prihodi kriminalne grupe, na šta Lalić rekao da su prihodi grupe 2019. bili jako slabi, ali da tek u 2020. u drugoj polovini grupa počela "ozbiljno da prihoduje" jer je razvila poslove.

-  Ne znam koliko je ko zarađivao, svi su imali neke svoje kriminalne aktivnosti, braća Budimir su recimo bila zadužena za marihuanu, ne mogu da znam koliko su im bili prometi. Niko nije bio zadužen za finansije, svako je imao svoj novčanik. Ja recimo, u okviru kavačkog klana, ne znam koliko novca oni dobiju, reše koliko će nekome da isplate. Meni je Belivuk davao novac, jednom 10.000 drugi 5.000 evra i jednom kilogram kokaina koji nije ispao kilogram jer smo ga podelili. Tih 5.000 je bilo posle Atine, ne znam tačno za šta je sve to bilo. Taj kilogram kokaina, mi smo umešali i dobili dva kilograma, ostao je kod braće Budimir, ja sam možda uzeo sedam do 10.000 evra za 200 ili 300 kilograma kokaina - kazao je Lalić.

Lalić: Na ulici smo ubijali one koje nismo uspeli da namamimo u kasapnicu!

Sudiju je zanimalo zbog čega je Belivukova ekipa čuvala oružje, ako ga nisu koristili dok su ubijali svoje žrtve.

Lalić je kazao da je bilo slučajeva kada nisu uspeli žrtvu da namame u kuću smrti, pa su neki ubijeni na ulici. Pomenuo je Kiću Markovića koji je ubijen nasred ulice kod balona za fudbal.

Naglasio je da nisu svi ubijani u Ritopeku i da se taj modalitet primenjivao kada može da se dođe do žrtve.

Upitan je šta je bila sa telima onih koji su ubijani na ulici, Lalić je odgovorio da su uklanjali telo kada "nestanu": "Manji je problem kada čovek sam nestane, nego kad je izrešetan na ulici".

- Za Zdravka Radojevića je planirana otmica i namamljivanje, ali došli smo do zida. Zato je planirala auto bomba, ali se otvorila situacija da se namami.  Nisu svi ubijani u Ritopeku. Motiv za ubistvo Mihajlovića... tačno se sećam da su govorili "mali je jako opasan, mali je ubica". Ne znam ko su svi učesnici koji su učestvovali u ubistvu Gorana Mihajlovića, znao sam za Belivuka, Miljkovića i Spasojevića. Nisam siguran da sam sa Spasojevićem razgovarao o ubistvu Gorana Mihajlovića - rekao je Lalić.

Lalić je rekao da među fotografijama koje je "bekapovao" bila i fotografija Gorana Mihajlovića.

- Savetovao sam Miljkovića da ne drži te fotografije na tom nalogu i napravio sam mu nalog General za te potrebe. Taj nalog sam oko 10 dana pred hapšenje predao Miljkoviću da ga sakrije. Ja sam insistirao da ne bude kod mene. Na tom uređaju je bilo oko 2.500 fotografija raznog tipa - rekao je okrivljeni svedok.

Na pitanje odakle jednoj takvoj grupi cijanid, rekao je da nije pitao i nije znao. 
- Nisam video cijanid tokom otmice Kojića jer sam bio u drugoj grupi, ali sam posle video taj špric u kući - dodao je.

Istakao je da je Goran ubijen ubacivanjem cijanida direktno u usta, da su to uradili Belivuk i Miljković,  ali da ko je još učestvovao ne zna.

- Samo znam ono što sam čuo, jer ja u tome nisam učestvovao - kazao je Lalić.

Lalić: Video sam fotografiju na kojoj je ugljenisano Mihajlovićevo telo dok je još tinjalo!

Punomoćnik porodice Vukićević Aleksandar Šćekić upitao je Lalića da li je prethodno poznavao Lazara Vukićevića i da li zna gde je živeo. Svedok okrivljeni je istakao da nije poznavao Lazara, ali da je znao gde živi, jer je planirana njegova likvidacija. Kazao je da je kuća bila opservirana, a da je čak jednom učestvovao i sam Veljko Belivu sa još jednom osobom.

- Razlog ubistva bio je što je aktivno radio na ubistvu Veljka i Marka po nalogu škaljarskog klana. Kada je otkriveno da Lazar učestvuje u tome, on i  Veljko su komunicirali. Ja za ubistvo nisam dobio nikakvu novčanu nagradu, a da ja znam, nije ni niko drugi - kazao je Lalić.

Kada je upitan ko je komunicirao sa telefona Lazara Vukićevića, Lalić je kazao da nije siguran, ali da su Miloš Budimir i Draganić ulazili i izlazili iz prostorije, te smatra da su to bili oni.

Punomoćnik oštećene Sanje Mihajlović upitao je koliko postoji fotografija na kojima je telo Gorana Mihajlovića. Lalić je istakao da je video više, ali je naglasio da postoji još jedna na kojoj se nalazi Mihajlovićevo ugljenisano telo  dok vatra još tinja, a pored Stoji Nikola Spasojević. Kako navodi ta fotografija jedina nije u optužnici.

- Video sam i fotografije na kojima je vezan trakom i fotografiju na kojoj mu ide pena na usta. Kada je u pitanju fotografija tela koju sam video, ono je bilo neprepoznatljivo. Miljković mi je rekao da je to Mihajlović - dodao je.

Kazao je da je Šuntić namamio Mihajlovića i da su ga opisivali kao "jako opasnom čoveku bliskom škaljarskom klanu".

Na pitanje zašto je išao u Surduk i šta je tada pričao sa Belivukom, rekao je da su išli na ručak bez povoda. Kazao je da su u automobilu bila samo njih dvojica.
 

Srđan Lalić: Morao sam da ubijam, jer sam se plašio Marka Miljkovića!

Advokatica Vesna Golubović, punomoćnica oštećene Jelene Veličković upitala Lalića da li je lično doneo odluku da učestvuje u ubistvima ili mu je naloženo da to uradi.
- Ja nisam bio u zavadi s tim ljudima, tako da nisam mogao da uđem sam u to. Sukcesivno smo uvlačeni u vršenje krivičnih dela, na taj način smo osiguravali svoju poziciju i radili smo to radi bezbednosti. To je bio model po našanja u grupi, a naloge smo dobijali od vođa grupe. Niko nikada nije negodovao, tako da sam shvatio da nije dobro da budem prvi koji će da negoduje i da odbije da izvrši krivično delo, a kamoli da direktno kažem da neću - kazao je Lalić i podvukao da nije smeo da se usudi da odbije "zadatak".

- Mislim da su svi isto razmišljali. Nikada nismo razgovarali o tim stvarima. Svi su prihvatali sve. U okviru grupe smo naučili smo da čovek vrlo lako može da izgubi život, te nije bilo mudro negodovati na bilo kakve zadatke. Ohrabrivano je korišćenje nasilja, vođe grupe su ohrabrivali taj model ponašanja. Ja sam delovao u skladu sa načelima grupe i znao sam da, dok sve funkcioniše na taj način, nemam razloga za brigu i da ću biti siguran - dodao je Lalić.

Kada je upitan koga se konkretno plašio, Lalić je rekao da je Miljković bio taj kome bi manji incident ili veći finansijski motiv mogao da bude razlog za iniciranje njegovog ubistva.

Svedoku okrivljenom je postavljeno i pitanje kako je u grupu došao Bojan Hrvatin, sada, takođe, jedan od svedoka okrivljenih. Kazao je da ga je doveo Miloš Budimir.

- Viđali su se i tokom Hrvatinovih prvih izlazaka iz zatvora. Ne mogu da se setim da li je njegova "ulaznica" u grupu bila to što je bio u kontaktu sa Veličkovićem jer ne znam u kom momentu je on to saopštio Belivuku i Miljkoviću - rekao je a na pitanje da li je Veličković imao nameru da povredi nekog člana grupe, kazao je da smatra da nije i da u kriminalnom smislu "nije bio kapacitet da tako nešto uradi":

- Kontakti u Goranovom telefonu nisu bili imena i prezimena, već pseudonimi. Ono što se dogodilo i što sam čuo i video što se tiče komunikacije mogu da prepričam. Ne mogu da tvrdim da li se iza drugog telefona nalazi neko drugo lice ili je supruga otključala dok je on bio u toaletu. Belivuku je zbog cele situacije sa Goranom bilo žao. Oni su se od izlaska Belivuka iz zatvora do otmice čuli telefonom. Belivuk je s njim probao da nađe zajednički jezik zarad starog prijateljstva. Međutim, nisu se razumeli. Belivuk je sigurno bio jako revoltiran što su im se putevi razišli, to mogu da tvrdim - istakao je.

Punomoćnica oštećene Slavice Ljepoje pitala je ko je tačno fotografisao telo Ljepoje, kazao je da se ne seća, da on nije nikada fotografisao, ali da se seća da je na jednoj fotografiji video Belivukove patika, ali da nije siguran da je on držao aparat.

Kazao je da to uglavnom mogu da budu Belivuk i Miljković.

- Te slike su poslate Radoju Zviceru kako bi ga izvestili. On je izveštavan i u toku akcije i sa njim je analiziran sadržaj Ljepojinog telefona - rekao je Lalić.
 

Lalić odgovara na pitanja sudije: Leti smo klanicu od krvi prali u gaćama, jer je bilo zagušljivo!

Srđan Lalić je izašao pred govornicu, a sudija je počela da mu postavlja pitanja. Pitala ga je da pojasni u kojim konkretno slučajevima ubistva žrtava je učestvovao u čišćenju prostorija.

- Draganić je bio zadužen za mašinu i njeno rasklapanje. Ja sam u nekoliko navrata pomagao da se odvrnu delovi. Uglavnom sam ispomagao što se tiče ispiranja. Draganić je posipao sonu kiselinu ili varikinu. U prostoriji nas je uvek bilo dvoje, drone, nekad i šest, sedam - kazao je Lalić, a zatim je na pitanje sudije kako se u prostoriji bez prozora podnosio miris, odgovorio:

- Dolazilo je do iritacije i gušenja. Često smo kašljali. Međutim, uklanjanje tragova nije trajalo dugo. Kada isperemo vodom, na kraju pod više nije imao vidljivih tragova. Samo se po podu pospe sona kiselina i napušta se prostorija. Radna odela su nosili prilikom ubistva Gligorijevića, kod ubistva Ljepoje nosii su kompletno zatvorene autolimarske kombinezone. Tokom leta smo nekoliko puta bili i samo u donjem vešu koji bi se posle uništavao. Od obuće su se koristile čizme koje bismo kupovali pred svako krivično delo i koje bismo posle bacali - otkrio je stravične datelje.

Zatim je sudija Lalića upitala kako je funcionisala mašina za mlevenje mesa i da li je mogla da melje kosti.

- Mogla je! Promer izlazne cevi je 15 do 20 centimetara, a ulazni otvor je sličnih dimenzija. Ubacivalo se sa sve kostima. Rečeno nam je da delovi ne smeju da budu veliki da ne bi došlo do zastoja - rekao je Lalić.

Na pitanje da li se nekom od njih tom prilikom smučilo, Lalić je negirao rekavši da postoji mogućnost da je neko krio da ne bi pokazao slabost.

Upitan je šta su radili sa skalpom koji su skidali sa glava žrtava i gde su nabavljali noževe, odgovorio je da su se kupovali u jednoj prodavnici. 

Sudiju je zanimalo i zašto je u slučaju otmice Nikole Mitića korišćena radio stanica, a ne komunikacija preko "skaja".

Okrivljeni saradnik je rekao da je u tom slučaju bila neophodna brzina u prenošenju informacija.

 
Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
vuk

01.12.2022 16:41

Ma kakvi advokati da ih brane aman .i oni u zatvor odma ...