PAKET "PELENA" VREDAN 2,2 MILIONA DINARA Uhvaćeni krijumčari kod Preševa
Uprava carine

Carinici su 8. avgusta 2022. godine, u saradnji sa policijom, na prelazu Preševo sprečili pokušaj dvoje putnika da u pampers pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na preko 2,2 miliona dinara, navodi se u saopštenju Carine.

Prekršaj je otkriven kada je na ulaznoj strani ovog prelaza za detaljan pregled izdvojen automobil ''Folksvagen pasat'' švajcarske registracije, kojim je iz pravca Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni par.

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje pampers pelena.

Velika zaplena na carini: Zadržano preko 6.000 elektronskih cigareta - Alo.rs

Njagova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima ''Franc Jozef'', kao i lančića i prstenja.

Кako vrednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrednosti vozila, sudskom odlukom je pored zlata trajno oduzeto i vozilo, procenjeno na preko milion dinara.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading