BOGINJA MAFIJE Dijana Hrkalović sa 16 godina napisala krimi roman koji se ostvario
Alo/ Nenad Vujanović

Kada je Dijana Hrkalović sa 16 godina počela da piše svoj kriminalistički roman baziran na “Kumu”, nije mogla ni da sluti kako život može da piše romane i da sva mašta može lako, već 16 godina kasnije da postane stvarnost. I da stvari mogu za vrlo kratko vreme da se okrenu naopačke.

Roman Dijane Hrkalović koji je rukom, u sveskama, počela da piše kao tinejdžerka dešava se na relaciji Požarevac-Njujork i više je triler u kojem su uloge policajaca i mafijaša toliko isprepletene da linija između dobrog i lošeg često ne postoji, a njena policijska karijera, kratka ali upečatljiva, ima iste premise. 

Njena istinita priča, ne ona iz romana, vodi od rodnog Požarevca do Tel Aviva gde se navodno skrivala, mada drugi kažu da je tamo tražila lek protiv opake bolesti, pa dalje do Brazila, gde je navodno htela da operacijom promeni lični opis.

U istoj toj priči, ona je menjala ime: nakratko se zvala Nika Rina, ime je uzela po grčkoj boginji pobede, a prezime je, kako pišu mediji, uzela po Totu Rini, jednom od najvećih sicilijanskih mafijaša svih vremena.

Toto Rina, zvani Zver, bio je prvi šef zloglasne mafijaške organizacije Koza nostra i na duši je nosio nebrojene živote. Umro je u 86. godini u zatvoru u Italiji i važio je za jednog od najsvirepijih mafijaša, zbog čega je i dobio nadimak Zver. Reč "nika" znači boginja, pa se kombinacijom dve reči dobije ime "Boginja Mafije".

Ime je promenila kod matičara da bi ga tri meseca kasnije vratila. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading