DELOVI TELA PRONAĐENI NA LOVĆENU! Kavčani ubili Škaljarca dok se molio, policija došla do jezivih dokaza!
Alo

Ove informacije navode se u spisima Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori, a Evropol i Francuska dostavili su nadležnima prepiske članova klana preko aplikacije Skaj. Kako se navodi, oni su, kao i klan Veljka Belivuka, preko ove aplikacije razmenjivali slike unakaženih tela koje su slali odbeglom pripadniku grupe.

- Matrica zločina bila je identična kao i kod klana Belivuk-Miljković koji je razbijen u februaru, a koji se tretirao kao beogradska ekspozitura "kavčana". Žrtve su, kako stoji u spisima, pratili, otimali, posle mučenja ubijali, a njihova tela uništavali da nikada ne budu pronađena - kaže naš izvor.

Jezivo mučenje

Na spisku osumnjičenih, osim navodnog vođe Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, nalazi se još 13 pripadnika klana. - Prateći komunikaciju članova bande, francuski istražitelji su utvrdili da je nestali "škaljarac" otet, mučen i ubijen kako bi im odao tajne klana za koji je radio i šifru kriptovanog telefona. Njegova otmica i ubistvo do detalja su planirani, članovi klana su nadgledali stan, pratili ga i javljali kuda se kreće. Presretnut je, otet, odveden na sigurnu lokaciju i tu je mučen. Nakon što su mu posle jednog dana saopštili da će ga ubiti, tražio je dozvolu da se pomoli. Tokom molitve su ga mučili i ubili ispalivši mu hice u glavu, a onda su telo uništili - prenosi Dan saznanja iz istrage:

DELOVI TELA PRONAĐENI NA LOVĆENU! Kavčani ubili Škaljarca dok se molio, policija došla do jezivih dokaza!

Alo

 

Telo ubijenog uništeno je u blizini Nacionalnog parka Lovćen, gde jedan od "kavčana" ima kuću. - Taj pripadnik klana im je obećao da će im pomoći u pokopavanju tela.

Planiranje likvidacije

Komunikacija preko Skaja otkrila je i da su "kavčani" planirali likvidaciju na sahrani Alana Kožara, visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana koji je ubijen prošle godine na Krfu. - Iz komunikacije od 30. 7. 2020. godine vidi se plan i dogovor za likvidaciju za vreme sahrane pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, i za likvidaciju D. H., koji je u međuvremenu nestao i za koga postoji verovatnoća da je ubijen. Takođe, komunikacija između okrivljenih ukazuje da su planirali i ubistvo jedne osobe za vreme njegovog boravka u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija - piše Dan.

- Jedan od okrivljenih, koji je zasad u bekstvu, preko svog mobilnog telefona dobijao je fotografije ubijenih, čija su tela bila iskasapljena, od strane, zasad neidentifikovanog, pripadnika kriminalne organizacije - stoji u izveštaju.

Nađeni delovi tela na Lovćenu

Kako piše Pobjeda, podno Lovćena policija je pronašla ostatke tela koji, kako se sumnja, pripadaju "škaljarcu" nestalom u avgustu prošle godine. Navodno, nađeni su i tragovi spaljivanja guma, a svi dokazi poslati su u Forenzički centar, gde će biti urađena DNK analiza. - Navodno, reč je o Nikoli Stanišiću, kumčetu Željka Ražnatovića Arkana, a koji je upravo osoba ubijena tokom molitve. Radoslav Stanišić, Nikolin otac, ubijen je hicima iz "kalašnjikova" 1997. godine ispred hotela "Mogren" u Budvi, a ubica nikada nije pronađen - objašnjava izvor Kurira.

Komunicirali preko Skaj telefona

Prema izveštaju Evropola i francuskih nadležnih organa, svi okrivljeni koristili su aplikaciju Skaj, imali su šifrovana imena preko kojih su identifikovani, a međusobno su komunicirali porukama, glasovnim porukama, fotografijama...

DELOVI TELA PRONAĐENI NA LOVĆENU! Kavčani ubili Škaljarca dok se molio, policija došla do jezivih dokaza!

Printscreen

 

- Okrivljeni su formirali dve zatvorene grupe korisnika unutar Skaj ECC aplikacije. U jednoj zatvorenoj grupi komunicirala su lica koja su planirala izvršenja krivičnih dela, dok su u drugoj bila lica koja su realizovala krivična dela, te da je na taj način ostvaren i plan posmatranja, praćenja, kidnapovanja, mučenja i likvidacije oštećenog, a nakon toga i uklanjanja tragova, odnosno posmrtnih ostataka oštećenog - stoji, između ostalog, u izveštaju.

Tražili Veljine ljude?

Pripadnici MUP preksinoć su upali na splavove na Savi i priveli članove obezbeđenja klubova "Fristajler" i "Port", a fotografije ovog događaja osvanule su u medijima. Navodno, proveravalo se da li među pripadnicima obezbeđenja ima članova klana Belivuk-Miljković. Poznato je da je ova kriminalna grupa držala obezbeđenje na splavovima, ali i u lokalima u Beton hali, od kojih su neki oštećeni posle nereda nakon proslave titule Crvene zvezde. Podsetimo, ronioci Žandarmerije i inspektori češljali su "Fristajler" i područje oko njega i u februaru, posle razbijanja klana, te su nekoliko dana proveli na obali Save.

Iza rešetaka

Kriminalnu grupu, koja je uhapšena, pa puštena, pa ponovo uhapšena, prema pisanju crnogorskih medija, formirao je Slobodan Kašćelan, a osim njega činili su je Miloš Radonjić, Vladimir Vučković, Darko Prelević, Krsto Maroš, Zoran Kažić, Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Srđa Jurišević, Zdravko Perunović, Milan Knežević i Aleksandar Dragićević. Posle puštanja, većina pripadnika napustila je teritoriju Crne Gore, te se u pritvoru u Spužu sada nalaze Kašćelan i njegovi telohranitelji Vučković i Kažić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading