Tragedija
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

- Danas u 8.55 sati, između Velike Plane i Markovca, na putnom prelazu koji je obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnom i vertikalnom drumskom signalizacijom, putnički voz naleteo je na automobil i u toj nesreći poginuo je vozač drumskog vozila - navodi se u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije.

Prema informacijama sa lica mesta, do nesreće je došlo kada je vozač automobila pokušao drumskim vozilom da zaobiđe spuštene polubranike i pređe preko pruge, iako su rampe zabranjivale dalju vožnju.

Automatski polubranici su u trenutku nesreće bili ispravni i radili, a rampe spuštene.

U automobilu bio samo vozač

- U drumskom vozilu nije bilo drugih putnika, osim vozača koji je nastradao. Na mestu nesreće su pripadnici MUP-a, Hitna pomoć, kao i predstavnici Železničke komisije za vanredne događaje. Železnički saobraćaj na ovom delu niške pruge trenutno je u prekidu - navodi se.

Infrastruktura železnice Srbije izražava saučešće porodici nastradalog i ovaj put još jednom ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se ne prelazi preko pruge ukoliko su rampe spuštene i da se u saobraćaju bude pažljiv i odgovoran prema sebi i drugima.

To je jedini način da se ovakve nesreće izbegnu i sačuvaju ljudski životi.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Goran

14.11.2023 11:39

Sram Vas bilo da ne objavite komentar koji ce, mozda da sacuva jos neki neduzan zivot!