policija
Foto: Alo/Foto: RINA

 Kako saznaje "Blic", sumnja se da je požar podmetnut i da je auto buknuo tako što je poliven zapaljivom tečnošću.

Požar su uočili prolaznici koji su obavestili policiju a vatrogasci su došli u kratkom vremenskom periodu i ugasili vatru.

U niškoj policiji zvanično je potvrđeno samo da im je požar prijavljen iste večeri, da je obaveštena vatrogasna jedinica koja je brzo reagovala i ugasila vatru, te da nije bilo povređenih.

- O požaru je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu kome se možete obratiti za dalje informacije – rečeno je u niškoj policiji.

U OJT Aleksinac potvrđeno je da je požar prijavljen i da se sumnja na namernu paljevinu, ali da ne mogu da daju više podataka o ovom događaju dok ne pristigne izveštaj policije.

- Dežurni tužilac OJT Aleksinac usmeno je obavešten od strane Policijske stanice Aleksinac da je došlo do paljenja automobila marke "audi" i da se najverovatnije radi o namernoj paljevini. Događaj se desio 4. septembra između 21 i 21.30 časova u Aleksincu, u Ulici majora Tepića, na parkingu između stambenih zgrada. Naloženo je vršenje uviđaja i dostavljanje izveštaja tužilaštvu – rečeno je u OJT Aleksinac.

Automobil je vlasništvo jednog zaposlenog u Šumskom gazdinstvu Aleksinac.

Vlasnik vozila nije rukovodilac te službe, već jedan od radnika a zapaljeni automobil nije službeno vozilo već se radi o privatnom automobilu.

Da li je požar na vozilu na neki način povezan sa obavljanjem službenih radnji vlasnika vozila ili je pak razlog druge prirode, u ovom trenutku ne može se reći. Nezvanično se saznaje da nema indicija da je paljevina povezana sa poslom kojim se bavi vlasnik vozila ali u svakom slučaju, do okončanja policijske istrage, nijedna mogućnost se ne isključuje.

Zvanično nije bilo moguće dobiti ni informaciju kolika je šteta pričinjena na zapaljenom vozilu, kao ni da li je u pitanju totalna šteta ili je automobil samo delimično uništen.

Policija i forenzičari obavili su uviđaj na mestu požara i intenzivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti slučaja.

U Šumskom gazdinstvu u Aleksincu nisu mogli da daju izjave na ovu temu jer nisu ovlašćeni za kontakt sa medijima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading