dečaka u Svilajncu ujela otrovnica
Foto: Alo/FOTO Shutterstock/ilustracija

Nemili događaj se odigrao preksinoć u kasnim noćnim satima, a, kako Alo! nezvanično saznaje, zmija je dečaka ujela za ruku dok je sa drugom sedeo na klupi.

- Po prijemu poziva ekipa Hitne pomoći je izašla na teren i dečak je nakon primene svih medicinskih procedura u takvim situacijama sanitetom prevezen u Klinički centar u Kragujevcu - potvrdili su nam u Domu zdravlja Svilajnac.

Dečaci su u petak uveče bili u večernjem izlasku, a na klupu su seli da predahnu vraćajući se od zajedničke drugarice koju su prethodno ispratili kući.

Prema rečima dečakovih sugrađana, oni su noćas pretražili čitav teren na kojem se incident dogodio, međutim, zmiju nisu pronašli.

- Odmah nakon što je mladić smešten na Infektivnu kliniku, javili su nam da pokušamo da nađemo zmiju pre svega da se otkloni opasnost da ne ujede još nekog. Prevrnuli smo svaki kamen, ali je nismo našli - rekao nam je meštanin Svilajnca, koji dodaje da i lekari sumnjaju da je otrovnica, po kliničkoj slici i otoku koji se veoma brzo razvio na prstu petnaestogodišnjeg dečaka.

Po prijemu u Klinički centar u Kragujevcu, dečak je u toku noći zadržan na lečenju na Infektivnoj klinici ove ustanove.

S. P.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading