UŽAS U OKOLINI ČAČKA Žena pokušala da se odbrani od stršljena, umrla na mestu
EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Selo u kojem je nesrećna žena živela sa suprugom i sinom od Čačka je udaljeno nešto manje od 20-ak kilometara.

- Sve se odigralo sinoć između 19 i 19.30 časova. Žena je uočila stršljena koji joj je leteo oko glave i pokušala je da ga istera mašući krpom. U tim pokretima, ona ga je oborila na pod i umesto da ga zgazi nogom, ona ga je zgnječila istom tom krpom. Stisla je stršljena prstima, tada je zadobila ujed - priča rođaka nesrećne žene koja dodaje da su istog časa pozvali Hitnu pomoć.

- Rođaka počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je stršljen ujeo, odmah je počeo da joj natiče jezik. Kada je Hitna stigla jedva je davala znake života - priča kroz suze rođaka dodajući da su prisutni učinili sve što su mogli, ali da se sve odigralo u trenutku.

- Svi smo u šoku, insekata ove godine ima na sve strane, naročito kod nas kojima su domaćinstva pored reke ili šume, kao što je i njen slučaj bio. Žena je bila relativno zdrava, mislim da nije ni znala da je bila alergična - priča rođaka.

U Opštoj bolnici u Čačku su Kuriru potvrdili smrt pedesetsedmogodišnje žene, koja je preminula od posledica ujeda stršljena.

Lekari upozoravaju da ujed stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija. Osobe koje imaju utvrđen rizik od dobijanja alergijskih reakcija bilo koje vrste, uvek kod sebe moraju imati propisan lek, a najčešće je to neki iz grupe antihistaminika, kažu lekari.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading