PRETICAO AUTOM NA BULEVARU, PA UBIO MIHAJLA I OBORIO NJEGOVU DEVOJKU Vozaču audija ''ubice'' preti dugogodišnja robija
Foto: Alo ilustracija M.J.

Protiv M.N. koji je u decembru prošle godine u Bulevaru kralja Aleksandra izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću kada je kolima "audi" pretičući drugi automobil usmrtio Mihajla L. (26) i pokosio njegovu devojku Viktoriju L. (24) koji su prelazili ulicu držeći se za ruku, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog, odnosno, da ga proglasi krivim i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od osam godina, kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, koje krivične sankcije su maksimalne predviđene sankcije za krivično delo koje je okrivljenom stavljeno na teret, prenosi Telegraf.rs.

PRETICAO AUTOM NA BULEVARU, PA UBIO MIHAJLA I OBORIO NJEGOVU DEVOJKU Vozaču audija ''ubice'' preti dugogodišnja robija

Foto: Društvene mreže/printscreen

 

''UBIO SAM BRATA, UBIO SAM BRATA!'' Određen pritvor Nišliji zbog bratoubistva''UBIO SAM BRATA, UBIO SAM BRATA!'' Određen pritvor Nišliji zbog bratoubistva  

Optužnim predlogom okrivljenom M.N. je stavljeno na teret da se dana 07.12.2022. godine u Bulevaru kralja Aleksandra, u naselju gde je dozvoljena brzina 50 km/h, kretao brzinom od oko 122 km/h i vršio preticanje vozila preko neisprekidane uzdužne linije koristeći traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera, pri čemu na pešačkom prelazu brzinu vozila nije prilagodio tako da može bezbedno da propusti pešake koji su već stupili na pešački prelaz, te je naglo skrenuo udesno i vozilom kojim je upravljao udario pešake, oštećene M.L. i M.V.L. koji su kolovoz Bulevara kralja Aleksandra prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, usled čega je oštećeni M.L. zadobio povrede od kojih je preminuo na licu mesta, a oštećena M.V.L. tešku telesnu povredu.

Okrivljeni M.N. je prilikom saslušanja u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela, navodeći da je morao naglo da skrene i da doda gas da ne bi udario pešaka koji je krenuo da prelazi kolovoz, pa kada je želeo da se vrati u svoju traku izgubio je kontrolu nad vozilom i osetio udarac.

U toku postupka su ispitani svedok oštećena M.V.L. i dva svedoka očevica događaja, izvršeno je veštačenje tehničke ispravnosti motornog vozila, saobraćajno-tehničko veštačenje od strane komisije sudskih veštaka, kao i dva sudsko-medicinska veštačenja, za oštećene M.L. i M.V.L. a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading