NEISKUSTVO, KRENULI SU SREDINOM UMESTO OBALOM Alas Renato: Sve me podseća na Mateja Periša!
Foto: Alo/Alo ilustracija N.A.

Renato Grbić, alas sa Dunava poznat kao heroj koji decenijama spasava davljenike ispod Pančevačkog mosta govori o nesreći koja je potresla Srbiju pre četiri dana.

- Bilo je mnogo policajaca, izašao sam napolje i pitao šta se dešava. Čuo sam da su se momci prevrnuli i da je jedan preživeo.

Brat i ja smo krenuli u potragu, došli smo ispod Višnjice, Žandarmerija sa čamcima je bila tu. Sve je manje nade, sve me podseća na Mateja Periša.

Brzo se upada u "zimski san" na sedam stepeni. Nastupa hipotermija. Voda je sve toplija, trebaće makar mesec dana da tela isplivaju. To je bolno, ali istinito.

Slike sa lica mesta: Dve osobe stradale u požaru u porodičnoj kući (FOTO) - Alo.rs

Juče je Mane bio kod mene. U šoku je, ne zna šta se dešava, izgubio je drugare, kuma. To je neiskustvo ili neznanje, krenuli su sredinom, umesto da su krenuli obalom.

Košava je nenormalno jako duvala, talas ih je spustio dole, čamac je plitak. Mane drži samo spuštenu glavu, izgubljen je čovek.

Nadljudska snaga je kako je on uspeo da se spase, to je kao u Amazoniji kuda je on prošao - zaključio je Renato Grbić.

NEISKUSTVO, KRENULI SU SREDINOM UMESTO OBALOM Alas Renato: Sve me podseća na Mateja Periša!

Printscreen

 

Mane K. (37), jedini putnik koji je isplivao na obalu je otpušten kući nakon pregleda u medicinskoj ustanovi.

Tip čamca "Tri princeze" može se naći u različitim oblicima, ali glavna karakteristika mu je da je u pitanju usko i plitko plovilo.

Tri nestala su Miloš M. (37), Nenad T. (35) i Milan N. (36). Kako se saznaje, do nesreće je najverovatnije došlo usled jake košave i velikih talasa na Dunavu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading