RODITELJI I ROĐACI SKAKALI NA KABINU Detalji užasa na Karaburmi: Cisterna pregazila devojčicu (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo/Foto: Alo

Mala Valentina Kurteši, stara samo 17 meseci, nastradala je juče kada ju je pregazio kamion-cisterna preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija" u nehigijenskom naselju na Karaburmi u Beogradu. Vozač kamiona Milan K. (44) uhapšen je ubrzo posle nesreće i odgovaraće za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Igrala se na ulici

U policiji kažu da se tragedija dogodila oko 11 časova u Ulici Vuka Vrčevića, nedaleko od Pančevačkog mosta, dok se nesrećna devojčica igrala sa drugom decom.

- Vozač cisterne je krenuo u obližnje preduzeće, gde se parkiraju cisterne za prevoz otpadnih voda iz kanalizacije. Manevrisao je u uskoj ulici, pa kada je krenuo u rikverc i smotao volan ulevo, prednjim desnim točkom je pregazio devojčicu - objasnili su nam u policiji.

Ekipa Hitne pomoći brzo je došla na mesto nesreće, ali mogli su samo da konstatuju smrt male Valentine. Milan je kazao policajcima da je išao polako u rikverc i da nije video dete sa desne strane kamiona. On je ipak uhapšen, a ako bude osuđen, preti mu do 12 godina zatvora. Valentina je, inače, nastradala naočigled roditelja i rođaka. Serđo i Danijela Kurteši, roditelji stradale Valentine, bili su u šoku zbog tragedije, a lekari Hitne pomoći dali su im injekcije za smirenje.

- Valentina je bila sa bratom na ulici, ne znam kako je vozač kamiona nije video. Vikali smo mu da stane, ali nije čuo... - kazala je tiho Danijela, dok je Serđo nem od bola sedeo ispred kuće, pognute glave, i tiho jecao.

Dva muškarca povređena u saobraćajnim nezgodama - Alo.rs

Umalo se onesvestio

Stric stradale devojčice Šeća Ćerimi ispričao nam je da je bio udaljen samo desetak metara od mesta gde mu je poginula nećaka.

- Bilo je lepo vreme i mnogo dece se igralo na ulici. U jednom trenutku naišao je kamion, video sam da vozač jednom rukom drži telefon, a drugom volan. Mala Valentina je bila blizu kamiona, a on je išao prema njoj. Viknuo sam vozaču da stane, ali on me nije ni čuo ni video jer je gledao u telefon.

Tuga

Vikao sam da stane, ali vozač me nije ni čuo ni video jer je gledao u mobilni. Udario je malu prednjim desnim točkom

Šeća Ćerimi, stric nastradale

Dok se okretao, udario je malu prednjim desnim točkom i pregazio je - priča Ćerimi, i dodaje:

- Vozač je posle nesreće hteo da produži kamionom, da pobegne, ali skočili smo na kabinu i zaustavili ga. Gledao nas je belo. Rekao sam mu da je pregazio dete, a on viče: "Nisam!"

''Zbog prokletih para nisam pokrio jamu; ne znate kako je kad mrtvo dete pokušavate da oživite!'' - Alo.rs

Kazao sam mu da izađe iz kamiona i da se sam uveri. Izašao je, a kad je video šta je uradio, nije mu bilo svejedno. Uhvatio se za glavu, umalo je pao u nesvest... 

Telo devojčice poslato na obdukciju

Prvo osnovno tužilaštvo naložilo je da se vozaču odredi zadržavanje do 48 sati.

- Telo devojčice je poslato na obdukciju. Utvrđeno je da vozač nije imao alkohol, niti druge opijate u krvi, ali je ipak naložena dodatna analiza krvi i urina. Takođe, biće urađen vanredni tehnički pregled vozila. Policiji je dat nalog da proveri i da li u blizini mesta nesreće postoje nadzorne kamere koje su eventualno zabeležile ovu tragediju - rečeno je u tužilaštvu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Stoka lopovska razbojnička

09.03.2023 23:49

Shipetarska ciganija nije ni pokušala da skloni malo dete, tako reći bebu sa ulice, ali je videla da vozač gleda u mobilni dok manerviše vozilom.