DOKTORKA MILIĆEVIĆ IZ UŽIČKE BOLNICE Detaljno o stanju rudara otrovanim gasom u rudniku Štavalj (FOTO)
Foto: Alo/Foto: Z.G.

Jedan od rudara je u veoma teškom stanju, dok su druga dvojica isto u teškom stanju. Sumnja se da su se otrovalii ugljen-monoksidom. Detaljnije o stanju rudara biće saopšteno kasnije, dok se završi dijagnoza i ukaže sva neophodna medicinska  pomoć. Još tri rudara su pregledana u sjeničkom domu zdravlja i sva trojica su pušteni kućama. Do incidenta je, prema nezvaničnim saznanjima, došlo rano jutros u jednoj od novih jama, a kako se sve tačno desilo još uvek nije poznato. Proizvodnja u tom delu rudnika je obustavljena. 

Nakon ukazane lekarske pomoći u užičkoj bolnici, prema rečima dr Ivane Milićević, tri rudara, koja su primljena pre sat i po vremena, stabilno su. - Trenutno su tri pacijenta primljena u užičku bolnicu . Pacijent, koji je bio u težem stanju, u vreme transporta se je bio stabilan dok su dva druga pacijenta u dobrom opštem stanju. Prvi pacijent je prijavljivao gušenje, i dobio je svu neophodnu medicinsku pomoć. U prijem u našu ustanovu bio je potpuno zadovoljavajući ih vitalnih parametara.

POLICIJA SE OGLASILA O PREBIJANJU SINA BRANA MIĆUNOVIĆA Đorđe Mićunović hapšen? - Alo.rs

On je zadržan u centralnoj intenzivnoj nezi. Druga dva pacijenta su dobrog opšteg stanja, ali će ipak biti zadržane na opservacije na internističkij kliničkoj nezi gde inače smeštamo pacijente sa takvim simptomima rekla je dr Milićević. Pacijenti su stari 27, 32 i 38 godina. - Mi ne možemo reći o kom se gasu radi i prijavljeno nam je samo trovanje nekim gasom - rekla je dr.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading