TRAGEDIJA KOJU PARAĆIN NE ZABORAVLJA Drugovi se ugušili u vikendici
Foto: Dejan Briza

Utvrđeno je da su se mladići ugušili zbog izduvnog gasa iz agregata na benzin kojim se grejala vikendica. Agregat je bio u prostoriji pored one u kojoj su pronađena tela.

Mladiće je u vikendicu nedaleko od sela  osmog janura dovezao otac jednog od njih, koji im je uključio strujni agregat na benzin i pripremio drva za grejanje. Mladići su telefonom poslednji put razgovarali oko 19 časova sa ocem jednog od njih, a putem interneta javili su se oko 1.30 noću.

Otac jednog od njih u kuću je došao u pola osam ujutro. Tela dvojice mladića našao je pored stola, a drugu dvojicu na krevetu.

– Pronašao sam ih kada sam oko osam krenuo da ih posetim i nahranim ovce koje čuvamo pored vikendice. Kada sam ušao, dva dečaka su ležala na krevetu, moj sin je bio na stolici, a četvrti drug je ležao pored njega. Nisu imali nikakvu povredu, nisam našao ništa na šporetu, a bilo mi je čudno da su potrošili vrlo malo drva koja sam im ostavio da bi ložili. Odmah sam pozvao policiju –  rekao je tad Milošev otac Bojan.

Miloševa baka Ljubica  je isprićala  da su mladići često odlazili u tu vikendicu, ali da niko, čak ni iz njihove porodice, nije spavao u njoj preko zime. Dok su Miloš i njegova sestra Marija bili mali, oni su sa roditeljima, ocem Bojanom i majkom Gocom, tamo dočekivali nove godine.

– Bojan ih je odvezao u vikendicu. Rekao im je da spavaju u sobi u prizemlju, a oni su hteli u suturenu, jer je tamo toplije. Spremali smo se da slavimo Milošu punoletstvo 25. februara. Pošto je Jovan rođen dva dana ranije, zajedno bi slavili, kao i svake godine do sada. Miloš je bio najbolji đak pravne škole u Beogradu. Imao je sve petice –  svojevremeno tad je rekla baka  Ljubica.

 Dvojica stradalih mladića su u Svojnovo došli kako bi novogodišnje i božićne praznike proveli s porodicama. Jedan od njih je učio za sveštenika, a drugi je pohađao birotehničku školu, ostala dvojica su se školovala u Paraćinu.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading