OSTALI BEZ KROVA NAD GLAVOM Požar progutao dom majci i sinu u Kikindi (FOTO)
Foto: M.O.

Zbog neispravnih instalacija, Jelena i njen teško bolestan sin Marko u trenu su izgubili sve. Njihov dom je postao zgarište. U garež i pepeo pretvorilo se sve, nameštaj, bela tehnika, odeća.

-Osetila sam gušenje, a kada sam se prenula iz sna, videla sam vatru i dim svuda. Jedva sam smogla snage da odem do sinovljeve sobe. Plamen je već zahvatio njegov krevet, ispekao je desnu šaku, jedva sam ga spasla i nekako izvela napolje. Bilo je strašno-priča Jelena.

Komšije su odmah pozvale vatrogasece koji su gasili požar oko sat vremena. Centar za socijalni rad obezbedio je privremeni smeštaj ovoj porodici, a kako će ubuduće, ostaje neizvesnost.

 

-Nemamo ni gde da živimo. Centar za socijalni rad nas je smestio u hostel na par dana, a šta ćemo posle toga, ne znam. Ostaćemo na ulici. Tražila sam pomoć I od Grada, obećano mi je da će se potruditi da nađu neko rešenje. Sve nam treba, hrana, odeća, obuća. Najviše bi nam odgovarao neki mali stan, to nam je najneophodnije-navodi nesrećna žena.

Nesreća kao da se niže jedna na drugu, jer je Jelena pre deset meseci doživela saobraćajnu nezgodu, zbog koje joj je u nozi ugrađena šipka i teško je pokretna. Mala penzija od 35 hiljada dinara koju ima nije dovoljna da pokrije sve što je izgubila.

-Nisam se libila da radim i sezonske poslove, ali se kombi koji nas je vozio i vraćao sa odredišta gde smo radili, prevrnuo kod Stare Pazove. Od tada jednostavno nisam sposobna da radim, teško se krećem, jer imam šipku u nozi-priča Jelena i moli dobre ljude da pomognu njoj i sinu, ukoliko su u mogućnosti.

Za pomoć ovoj porodici , potrebno je da se uplate sredstva na žiro račun Jelene Jević 265-0000000580627-52 u Rajfajzen banci.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading