UZELI MU DOZVOLU, A ON SEBE I JOŠ DVOJE ODVEZAO U SMRT Goran koji je izazvao udes na Pančevačkom putu imao 67 prekršaja
Foto: privatna arhiva

Uz to, u poslednjih deset godina, on je imao čak 67 saobraćajnih prekršaja, a preksinoć je upravljao vozilom koje nije bilo u njegovom vlasništvu, već na opravci kod njega, jer je radio kao auto-mehaničar i pomoć na putu.

U udesu koji se dogodio na Pančevačkom putu kod broja 106, gde je brzina ograničena na 60 kilometara na čas, teško je povređen Tomislav Popov (58), koji je prevezen u Urgentni centar. Kako je saopšteno, on je zadobio rascep pluća i prelom jednog vratnog pršljena, a lekari se i dalje bore za njegov život. I u njegovoj ličnoj karti stoji ista adresa stanovanja kao kod Slobodana i Svetlane.

Scena na mestu udesa bila je stravična, kola su bila smrskana, a čak 10 vatrogasaca izvlačilo je tela iz "fijata". U uništenom vozilu policija je posle nesreće, navodno, pronašla više flaša votke i piva, kao i štake  i druga ortopedska pomagala, ali zasada nije utvrđeno da li su vozač i putnici konzumirali alkohol.

UZELI MU DOZVOLU, A ON SEBE I JOŠ DVOJE ODVEZAO U SMRT Goran koji je izazvao udes na Pančevačkom putu imao 67 prekršaja

Foto: privatna arhiva

 

Posle uviđaja, koje je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu obavilo zajedno sa policijom, saopšteno je da je, na osnovu zatečenih tragova, do nesreće došlo tako što je vozač krećući se iz pravca Pančeva ka Beogradu levom trakom, iz nepoznatog razloga, izleteo sa kolovoza u levu stranu u razdelno ostrvo, a zatim udario u metalni stub električne rasvete. Po nalogu tužioca, tela preminulih su prebačena u Institut za sudsku medicinu, gde će biti obavljena obdukcija, a naloženo je da se uradi saobraćajno-tehnički pregled vozila, kao i da se iz Popova izvadi krv za analizu na alkohol.

Ispred zgrade u Ulici dr Nika Miljanića 19, u naselju Karaburma, u kojoj su donedavno živeli Svetlana i njen brat Slobodan, kao i povređeni Popov, komšije su u šoku.

Svetlanin sin Milan za sve što se dogodilo ipak najviše krivi teško povređenog Popova.

- Moj otac je preminuo, a majka je ostala ovde da živi u stanu. Posle toga, upoznala je Tomislava, koji je bio problematičan i bili su u nekoj vrsti odnosa od 2014. Mnogo su pili i pravio joj je probleme. Maltretirao ju je, pa sam sve prijavio policiji i oterao ga odavde - kaže ovaj mladić.

Milan kaže da je njegova majka Svetlana devedesetih godina prošlog veka bila na lečenju od alkoholizma, ali da ju je to držalo samo dve godine.

- Pre dva i po meseca majka je nestala. Nismo se čuli od tada. Živeli su negde kao podstanari - kaže Milan.

- Dok su bili ovde, ja sam im ponekad donosio pivo, a oni su kupovali najjeftiniju votku. Morao sam Tomislava da izbacim iz kuće, jer je bio problematičan, a majka je otišla sa njim. Čoveka koji je vozio kola ne poznajem. Teška tragedija.

Milan dodaje da je Tomislav čak maltretirao Svetlanu, ali ponavlja da se poslednja dva meseca nije ni čuo sa njom. Dodaje da se ujak Slobodan nije ženio, a da je njegova majka rodila i ćerku 2009. godine.

Vozač imao 19 krivičnih prijava

Kako saznajemo, nastradali vozač "fijata" Goran Radivojević iza sebe je imao čak 19 krivičnih dela. Pored krađa, nasilja u porodici i falsifikovanja isprava, učestvovao je u 12 saobraćajnih nezgoda, od kojih je izazvao šest. Takođe, iza sebe ima čak 67 saobraćajnih prekršaja, uključujući i vožnju pod dejstvom alkohola, prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, upravljanje neregistrovanim vozilom, pa čak i nepropisne radnje prilikom upravljanja biciklom. On je u trenutku nesreće bio pod zabranom upravljanja vozilom, i to treći put za poslednjih pet godina.

- Radivojević je u vozačkoj dozvoli imao upisanih 16 kaznenih poena. Protiv njega je podneto 29 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka za otkrivenih 36 prekršaja i to zbog odbijanja alko-testa, vožnje dok je bio pod zabranom, a više puta je uhvaćen u vožnji pod dejstvom alkohola - kaže naš izvor blizak istrazi.

Goran pomagao komšijama

Ana Marković, snaja vozača automobila smrti Gorana Radivojevića, istakla je, za "Novosti", da njen svekar u poslednje vreme nije pio alkohol.

- Jeste ranije umeo da popije, ali je batalio piće - kaže ona.

- Goran je radio kao auto-mehaničar, odnosno pomoć na putu. U prethodne dve godine ugradio je dva stenta, a mesec i po dana lečio se u bolnici u Batajnici od korone. Uspeo je da se izvuče, jedva je preživeo i sada ode pravo u smrt. Nije bio loš čovek, uvek je pomagao komšijama, svi su ga znali. Živeo je sa nama ovde u NJegoševoj 21. Poslednji puta sam ga videla juče pre podne. LJude koji su bili sa njim u kolima ne poznajem. Imao je dve ćerke i sina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading