MALIŠANI POVREĐENI U BUGARSKOJ NASTAVLJAJU PUT KA TIRŠOVOJ Decu na nosilima prebacili u srpske sanitete
Foto: Shutterstock

Oko pola pet, pet sanitetskih vozila dovezlo je do srpske granice sedmoro lakše povređene dece gde ih je čekalo sedam vozila niške Hitne pomoći.

Osim lekara i medicinskog osoblja, sa njima je bio direktor Hitne Slavoljub Živadnović.

Nakon što je pogranična policija izvršila pasošku kontrolu, obavljeno je prebacivanje dece iz bugarskih u srpska vozila. Neka deca bila su na nogama, dok su neke prenosili na nosilima.

Dušan Milenković, specijalista urgentne medicine iz Urgentnog centra Niš otkrio je detalje o stanju pacijenata.

- Svi pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja, mi ćemo pratiti njihove vitalne parametre od ovog trenutka pa nadalje. Imali smo izuzetnu saradnju i sa policijom i sa graničnicima i medicinskom službom iz Bugarske, tako da je sve proteklo bez ikakvih problema - rekao je Milenković.

Kako kaže, deca su pretrpela veliki stres, pa će njima biti ukazana sva neophodna pomoć.

Njih je do graničnog prelaza Gradina dopratio zamenik bugarskog ministra zdravlja Toma Tomov, a sačekao ih direktor niške Hitne pomoći dr Slavoljub Živadinović.

- Oni su došli sa pet saniteta, a mi smo obezbedili za svakog pacijenta po jedno vozilo Hitne pomoći i oni idu dalje u Tiršovu bolnicu. Okupili smo ekipu još jutros i čekali smo samo da bugarske kolege jave kada mogu da krenu - rekao je on.

 

 

Komentari (0)

Loading