OČEVICI O PREVRTANJU SRPSKOG AUTOBUSA U BUGARSKOJ "Ne želim nikome da vidi takav prizor, uplakanu decu oblivenu krvlju" (FOTO)
Foto: privatna arhiva

Nesreća se dogodila kad se, nešto posle 20 časova, autobus pun dece iz Srbije prevrnuo. Prema prvim informacijama povređeno je 12 osoba, od kojih je osmoro dece i četiri odrasle osobe. Na lice mesta stigla su vozila Hitne pomoći, pet ekipa Vatrogasne jedinice i pet ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Svedok dešavanja, koji je pomogao i putnicima u autobusu, rekao je da su svi oni koji su bili u vozilima hitne pomoći pri svesti. Bilo je dete i dve odrasle osobe, koji su, međutim, bili u vidno gorem stanju.

- Ne želim nikome da vidi takav prizor – uplakanu decu oblivenu krvlju - rekao je Teodor i dodao da je čuo da je jedan od vođa dečje grupe rekao da je autobusom putovalo 48 ljudi. - Žena je rekla i da nije bilo automobila koji su sprečavali autobus da se kreće i da se sam prevrnuo u jarku.

 

 

Direktor Univerzitetske bolnice "Dr Stojan Kirković" prof. Jovčo Jovčev saopštio je da su jedna odrasla osoba i jedno dete u težem stanju, a starijem muškarcu je amputiran ud.

Kasnije je jedan od putnika u autobusu rekao za bTV da je autobusom putovalo 36 dece i 13 odraslih. Oni su iz Beograda i učestvovali su na festivalu folklora u Sunčevom brgu. Prema njenim rečima, incident se dogodio nakon što je otac jednog od dece zatražio da sedne napred jer se nije osećao dobro. U tom trenutku pažnja vozača je bila smanjena, on je oštro okrenuo volan udesno i autobus je napustio kolovoz.

Trake za autoput su mokre jer je u tom području padala jaka kiša neposredno pre nesreće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading