OTKRIVENO KAKO JE DOŠLO DO NESREĆE Vozač pokušao da pomeri sedište jednom rukom i naglo skrenuo! (FOTO)
Foto: privatna arhiva

Na autoputu Trakija na 217. kilometru u pravcu Sofije dogodila se autobuska nezgoda.

Reč je o autobusu srpske registracije koji je vozio decu i odrasle na letovanje na Crnom moru, saopštio je MUP.

Autobus se okrenuo na bok u jarku na autoputu. Još nije moguće komentarisati uzroke nesreće, rečeno je „Širom sveta i kod nas” u MUP-u.

Policija i vatrogasci su na licu mesta, saobraćaj se odvija otežano. Povređen je i vozač autobusa. Vozači automobila su stali i pomažu u izvlačenju povređenih iz autobusa.

Incident se dogodio nešto posle 20 časova.

Sumnja se da je uzrok nesreće klizav put ili da je zaspao vozač, sa druge strane prema nezvaničnim informacijama, vozač je pokušao da sedište suvozača pomeri jednom rukom i naglo skrenuo kada je i sleteo sa autoputa i izvrnuo se.

Deca su putovala iz Nesebara. Deo su folklornog ansambla „Julira” i poreklom su iz prigradskog naselja Beograda, Batajnice.

- Autobus je na teritoriju Republike Bugarske ušao preko punkta Кalotina 7. avgusta u 23 sata. Saobraćao je u pravcu bugarskog Crnog mora, danas je u povratnom toku za Republiku Srbiju. Bilo je 49 osoba. u autobusu je takođe potvrđeno da je i broj repatrijacija.Od ovih 49 - 46 osoba su ekipe Hitne pomoći prevezene u centre u Staroj Zagori.3 osobe čekaju na licu mesta i u dobrom su stanju - rekao je za BNT zamenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Stanimir Stanev.

Prema njegovim rečima, autobus se normalno kretao svojom trakom i polako i postepeno izlazio iz saobraćajne trake.

Po nalogu glavnog tužioca Ivana Geševa, na mesto saobraćajne nezgode kod Stare Zagore izašla je ekipa istražitelja Nacionalne istražne službe, kako bi otpočeli uviđaj u vezi sa slupanim autobusom sa državljanima Srbije AM „Trakija“. " te noći.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading