OGNJEN, IVAN, NIKOLA I LUKA BILI SU MOMCI ZA PRIMER  Bavili se sportom, planirali upis na fakultet i svi poginuli u istom trenutku
Foto: Printskrin/192_rs

Sva četvorica su nastradali u jednom danu. Njihov prerani odlazak je porodice, prijatelje i Čačane bukvalno zavio u crno. Dvojica mladića, koji su bili nerazdvojni, biće sahranjeni istog dana.

Ognjen Vasiljević, koji je vozio automobil bio je kako kaže njegova drugarica  odlikaš čačanske Gimnazije.

- Ove godine je maturirao i imao brojne planove za budućnost. Poslednji put smo se sreli na jednom maskembalu. Ognjenova maska je privukla najviše pažnje i pobrala najviše simpatija. Plenio je šarmom i duhovitošću, bio je zbog toga omiljen u društvu. Kovao je planove, kao i svi mladi, želeo dalje da se školuje. Sin jedinac - ispričala je plačući Ognjenova drugarica dodajući da su Ognjen i Nikola Zekavica bili nerazdvojni, najbolji prijatelji. 

- NIkola je završio treću godinu Gimnazije sa odličnim uspehom, bio je veoma nadaren za nauku, natprosečan. Bio veoma talentovan i za fudbal, trenirao je u FK "Borac". Potiče iz stabilne porodice koja je svojoj deci usadila ispravne životne norme, počev od odgovornosti i dobrog vaspitanja pa do svega drugog...i dečak i cela porodica su za ponos. Još uvek ne mogu da prihvatim činjenicu da je sudbina htela da takav mladić strada - kaže blizak prijatelj porodice Zekavica iz čačanskog naselja Vinara. 

On dodaje da Nikola ima i starijeg brata, koji je student Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

-On je u nedelju ujutro putem društvenih mreža tražio brata kada se tog jutra nije pojavio kući, što se nikada ranije nije dogodilo. Nikola je pre desetak dana proslavio punoletstvo, želeo je kad maturira da upiše FON -kaže prijatelj.

Treći nastradali mladić Ivan Stančić je bio maturant Ekonomske škole u Čačku. Uzoran mladić, FK "Crvena zvezda" kažu da je nosio u srcu. Ivan je nedavno imao peh, pao je sa skutera, pa je zato na nozi nosio gips. To je kažu njihovi prijatelji i bio razlog zašto su se na tehno žurki u Jančićima zadržali vrlo kratko, nešto više od pola sata.

Njegova profesorka se od njega i ostalih učenika oprostila na društvenim mrežama.

- Iskreno saučešće porodicama. Znam trojicu mladića, nekima sam i predavala. Sve sjajni momci, dobri đaci, ne dao Bog ovakvu tugu nikome. Počivajte u miru i budite opomena ostalima. Ti 18. rođendani u gluvo doba noći na nepoznatom terenu odnose cenu. Odlaze sinovi jedinci, nesuđeni studenti, nasmejana i nevina lica... Ivana i Ognjena nikada neću zaboraviti - ovim rečima se od svojih učenika na društvenoj mreži oprostila profesorka Dušica Rečević.

Četvrti nastradali i najstariji među njima,Luka Mićović završio je Ekonomsku školu u Čačku.

- Kobne večeri u autu "suzuki vitara" sedeo je na zadnjem sedištu, zajedno sa Nikolom. Trenirao je košarku u lokalnom KK"Borac"- kaže jedan od njegovih poznanika. 

Kako saznajemo Ognjen i Nikola biće sahranjeni u istom danu. 

Sahrana Ognjena Vasiljevića biće obavljena u utorak u 11 sati na Novom groblju u Čačku. Istog dana u 15 časova na Starom groblju biće sahranjen i Nikola Zekavica. Dan kasnije u sredu biće sahranjen Luka Mićović u 13 časova, a Stančić Ivan u 15 sati. Obojica na Novom groblju. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading