STRAVIČAN POŽAR NA KARABURMI Četiri porodice ostale bez krova nad glavom! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Kako “Novosti” saznaju plamen je izbio u stanu br. 16 u potkrovlju i odatle se proširio na krov i ceo sprat zbog čega su četiri porodice ostale bez krova nad glavom, ali i svih stvari koje su im se zatekle u stanovima, a nisu ih izneli.

Gašenje požara, ispostavilo se, bilo je komplikovano jer vatrogasci nisu mogli da priđu što zbog parkiranih vozila oko zgrade, što zbog nezgodnog položaja stana u kome je buknula vatra.

ČUDO NA KALEMEGDANU Mladić pao sa 15 metara visine, ali je zadobio samo ovu povredu - Alo.rs

Vlasnik stana, kako se nezvanično saznaje, otišao je na posao oko 22 časa. U stanu su, navodno, ostali kućni ljubimci mačka i pas koji su kako se pretpostavlja i odgovorni za izbijanje požara pošto vlasnik stana isključuje mogućnost da je ostavio neki električni uređaj uključen.

Zbog brzog širenja vatre vatrogasci su morali da evakuišu stanovnike zgrade, od kojih su mnogi istrčali u onome u čemu su se zatekli. Neko u pidžami, neko u trenerci... žurili su da spasu ono najvrednije, da izvedu decu iz zgrade koja gori i sklone ih na sigurno.

Vidno potresene, komšije ističu da u njihovoj zgradi nikada nije bilo problema, a kamoli ovakve nesreće.

Požar je ugašen tek kada je stigla dizalica sa platformom sa koje su vatrogasci mogli da gase krov. Potrošili su tri cisterne sa vodom dok vatra nije ustuknula. Srećom sprečeno je da se proširi na unutrašnjost zgrade i zahvati niže spratove.

Zbog eksplozije trafostanice dve trećine Leskovca bez struje - Alo.rs

U gašenju požara učestvovalo je više vatrogasnih ekipa koje su brzo, po pozivu, stigle do zgrade. Trenuto vatrogasci obavljaju dogašavanje požara.

Tačan uzrok nesreće saznaće se posle obavljenog uviđaja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading