NAJSTARIJA ŽRTVA TRAGEDIJE Tuga, rudaru Bratislavu Živkoviću (59) ostalo još samo mesec dana do penzije!
Foto: ATA Images

Strpljivo je odbrojavao dane do "trećeg doba". I brojao je "sitno". Trebalo je za mesec dana da ode u penziju. Radovao se da okači šlem i uniformu, da izađe iz okna, ne da bi se odmarao, već da bi se posvetio unucima i poljoprivredi.

Ništa od toga nije dočekao. Njegov život u trenu prekinula je nesreća u rudniku "Soko". Supruga Slađana ostala je bez životnog saputnika, bez oslonca, a Tamara, Nikola i Sandra bez tate, bez svog zaštitnika.

- Sve smo stekli sami, poštenim radom. Sada, kada je trebalo da se posvetimo sebi i da malo više uživamo u životu, njega nema. Kako da se pomirim s tim - priča neutešna Slađana.

POTRESNA ISPOVEST UDOVICE NAJMLAĐEG STRADALOG RUDARA Imamo bebu od mesec dana - Alo.rs

Voleo je, kaže, svoj rudarski posao, voleo okno i kolege. Priča kako je išao na posao i kad nije mogao, pratile su ga i povrede na radu.

- Verovao je da mu rudnik daje sigurnost. Imamo zemlju, mogli smo lepo da živimo i bez rudarske plate - priča supruga Slađana.

Mada je radio izuzetno težak posao, kako tvrdi Slađana, Bratislav se nikada nije požalio.

- Radio je u pripremi na postavljanju tih okvira koji služe za ulazak u jamu. Mnogo mi je krivo što je stradao kada je bio na pragu penzije, ostalo mu je bilo još samo mesec i po dana na poslu. Bio je veoma vredan, radio je u nekim firmama u Aleksincu a kada su propale u vreme inflacije, zaposlio se u rudniku - opisuje svog pokojnog supruga Slađana.

Tuga ispred rudnika Soko nakon tragedije - Alo.rs

Njihov dom u Jasenju ispunili su rođaci i prijatelji, koji za pokojnika imaju samo reči hvale.

- Zajedno u smeni s njim bio je i naš prijatelj Saša Dimitrijević, ali je on uspeo da se spase. Prošao je samo sa lakšim povredama. Šta se tačno desilo u zoru i kako je Bratislav nastradao, još ne znamo - kaže Slađana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading