NEMA UKIDANJA PRITVORA Nastavljeno suđenje vozaču sa Karaburme, izneti novi detalji i dokazi
Alo!/Dejan Briza

Predsednik komisije veštaka Boris Antić detaljno je skoro tri sata predstavljao nalaze komisije, a u nastavku suđenja će uraditi i dopunu veštačanja.

Prema njihovim nalazima, 18. jula 2021. oko 20.15 u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi u trenutku nesreće L. G. se svojim "sitroenom", kretao brzinom od 53 kilometara na čas, a troje pešaka brzinom od 4,6 kilometara na čas.

Uhapšen muškarac koji je ubio psa - Alo.rs

Kako je kolovoz na pešačkom prelazu širok sedam metara, otac i doje dece moglo je bezbedno da pređe ulicu, smatraju veštaci, koji su do ovih zaključaka došli na osnovu lokacije, vremena i datuma događaja, video zapisa i zapisnika o uviđaju, pomoću softvera Pcrash, a dobijene rezultate potvrdili su, kako je rekao Antić, i drugim, dodatnim proračunima.

On je međutim, napomenuo je da pomenuti softver nije predviđen za situacije sa više pešaka, zbog čega su mogućaa odstupanja u brojkama.

Smatra da se otac i dva sina, nisu kretali većom brzinom, odnosno trkom, te da do udesa nije moglo da dođe na način na koji je to u svojoj odbrani naveo Galić na početku suđenja.

Sin Branka Miljuša dobio krivičnu prijavu nakon karambola na Slaviji - Alo.rs

Na kraju današnjeg suđenja sud je odbio predlog da L. G. ukine pritvor ili zameni za kućni pritvor, a suđenje se nastavlja 11. marta.

Na suđenje je doveden iz pritvora u kom je od hapšenja.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv L. G., od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti - zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Snimak vandalizma u Beogradu - Alo.rs

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nesreću tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nesreći su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula. Otac M. B. zadobio je tada lake telesne povrede.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Karaburac

20.01.2022 22:49

Na osnivu cega je njega sudija pustio da se brani sa slobode??? Covek nema adresu u Srbiji!!! Pa gde mu saljete pozive za sudjenje???