NASTAVLJA SE POTRAGA ZA NESTALIMA U POŽARU U OBRENOVCU: Porodica moguće žrtve u strašnoj neizvesnosti čeka ispred robne kuće
Alo

Ispred su danas ceo dan i članovi porodice jedne od nestalih žena koja sa neizvesnošću čeka najnovije vesti.

Kako je javljeno sa lica mesta, posle konsulutacija vatrogasaca da li je bezbedno ući u sam objekat, bageri su počeli sa rasčićavanjem prilaza, ali još nije poznato da li će danas i uspeti da uđu unutra.

Ulica je trenutno zatvorena za saobraćaj, kako bi ekipe mogle da rasčiste prilaz, javlja naš reporter sa lica mesta.

Građani se okupljaju i prate šta se dešava.

Ispred robne kuće nalaze se i rođaci nestale Svetlane P, koji se takođe raspituju kada će početi potraga.

Otac nestale: Samo da ne ostane na tome da je nestala

- Samo želim da mi se dete pronađe i ništa vise. Relkli su da će danas početi da tragaju za telom, ne znam šta se čeka, zašto se već nije počelo sa tim - kaže nam V. R. otac nestale Svetlane E. koja se u kobnom trenutku zatekla u kupovini u kineskoj robnoj kući.

On je naglasio da ne bi voleo da se proglasi nestalom, jer to bi, kaže, "potpuno slomilo celu porodicu". Sa njim su ispred i ostali članovi porodice.

Podsetimo, ulazak u sam objekat nije bio moguć ranije, jer je postojala opasnost da se ceo objekat uruši i time ugrozi živote vatrogasaca. Najveći problem predstavljao je masivan metalni krov, a koji specijalno vozilo postepeno uklanja još od petka popodne.

Još tada je bilo najavljeno da će ceo taj postupak trajati najmanej dva dana i tek kada se on bude sklonio, vatrogasci će moći da uđu unutra.

Kao nestale u požaru vode se dve žene - Valentina L. (53), prodavačica u kineskoj robnoj kući, i Svetlana P. (58) iz Rojkovca koja se u trenutku požara najverovatnije zatekla u radnji.

Kako su nam ranije ispričali prijatelji i rođaci Valintine L, nesrećna žena se tek nedavno, pre oko 2, 3 meseca zaposlila u kineskoj robnoj kući, iako se porodica tome protivila.

Svetlana P. (58) iz Rojkovca je kobnog dana svratila u robnu kuću, kako bi ćerki kupila jelku.

Podsetimo, požar u kineskoj ronoj kuću u Ulici Milana Obrenovića u Obrenovcu izbio je u četvrtak u 10.40 časova, a gašenje i dogašavanje trajalo je i više od 24 časa. Još niko nije zvanično saopštio šta je uzrok požara, to će biti moguće tek kada vatrogasci uđu u sam objekat i sprovedu istragu, što do sada nije bilo moguće zbog bezbednosti.

Kako se do sad sumnjalo, požar su izazvale ili novogodišnje lampice i drugi svetleći ukrasi koji su, prema rečima očevidaca, stalno bili uključeni, ili pirotehnička sredstva.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading