ON JE PREŽIVEO AUTOBUS SMRTI U BUGARSKOJ Stravična ispovest: "Kada sklopim oči čujem decu kako vrište"
Foto: Printscreen

Državljanin Srbije Ljuljzim Sulejmani, koji je pre nedelju dana povređen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, u kojoj je život izgubilo najmanje 46 osoba, stigao je juče u Srbiju. Ljuljzim je dovezen u Zdravstveni centar u Vranje u pratnji srpskog ambasadora u Bugarskoj Željka Jovića, gde će nastaviti lečenje.

Kako je izjavio direktor Zdravstvenog centra Vranje dr Saša Đorđević, pacijent je smešten na odeljenje hirurgije u novom hirurškom bloku.

"Ljuljzim Sulejmani je u dobrom opštem stanju, pod lekarskim nadzorom. Očekuje se otpust kući na dalji oporavak i kućno lečenje", naglasio je dr Đorđević.

ON JE PREŽIVEO AUTOBUS SMRTI U BUGARSKOJ Stravična ispovest:

EPA

 

Ljuljzim Sulejmani, koji je iz Preševa, prisetio se jezivog trenutka kada se zapalio autobus prevoznika iz Severne Makedonije, kojim je, pored oastalih putnika, bio i on jer je sa verenicom putovao u Istanbul.

"Ne mogu da spavam, jer kad zaspim, čujem kako deca vrište, kako ljudi viču i guše se od dima", kaže Sulejmani i priseća se kako je uzeo čekić i razbio prozor, te pao kroz prozor na zemlju, krenuo da zove verenicu.

Sulejmani je dozivao verenicu i ona je ubrzo iskočila kroz razbijen prozor i pala pored njega. Pri padu je ozledila kolena. Za njom je a onda je iskočilo još petoro putnika. Zatim je požar buknuo i vrlo brzo se raširio.

"Autobus je udario u bankinu, čuo se udar i odmah je krenula vatra i dim se vrlo brzo proširio", priseća se Ljuljzim.

type="text/javascript" src="//services.brid.tv/player/build/brid.min.js">

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading