POTRESNA ISPOVEST MEŠTANA POSLE EKSPLOZIJE "Detonacije su mene i suprugu izbacile iz fotelja, kuća se tresla kao da je zemljotres" (FOTO)
ATA

Veliki prasak u Leštanima: Poginulo dvoje, 15 povređeno

Kuća se tresla kao da je zemljotres. Rakete su letele u brdo, dim tinja, dok se u vazduhu oseća barut

Za nestalima se traga, nezvanično je potvrđeno ekipama na terenu

U eksploziji koja se dogodila juče u fabrici raketa „Edepro“ u naselju Leštane kod Beograda poginulo je dvoje ljudi, dok je čak 15 njih povređeno!  Kako je RTS nezvanično saznao neposredno posle nesreće, ima nestalih osoba za kojima se traga.

Tri snažne eksplozije su oko 14 sati potresle Leštane i širu okolinu, a posle toga se u ovom delu grada pojavio gust sivi dim. Nesreća se dogodila u firmi „Edepro“ u Leštanima, koja proizvodi delove za rakete, turbomotore raketa i gorivo.

Kako je potvrđeno iz MUP-a Srbije, eksplozija se dogodila na lokaciji Kružni put Leštane, dok su se u tom delu Beograda osetile snažne detonacije. Odmah posle eksplozije poslato je 11 vozila sa 36 vatrogasaca, a zatim i pojačanje. Kako smo saznali od meštana prigradskog naselja Leštane, eksplozija je bila snažna, a pojedinim građanima su popucala stakla na prozorima. Na snimku koji je objavljen na Tviteru vide se automobili koji gore u neposrednoj blizini fabrike.

- Ova fabrika kod Bubanj potoka pravi rakete za protivgradnu odbranu. Sumnja se da je došlo do eksplozije raketnog goriva u pogonu firme namenske industrije „Edepro“. U trenutku eksplozije bilo je oko 100 radnika u fabrici. Snažna eksplozija je odjeknula oko 14 sati, a posle toga je iz fabrike počeo da kulja gust dim. Nije još poznato šta je uzrok eksplozije. Na lice mesta su odmah upućene dve ekipe Hitne pomoći, a potom još nekoliko vozila sa pojačanjem - kaže meštanin Leštana i dodaje da je prizor bio strašan.

- Detonacije su mene i suprugu izbacile iz fotelja! Kuća se tresla kao da je zemljotres. Rakete su letele u brdo, dim i dalje tinja, dok se u vazduhu oseća barut. Fale nam delovi krova, popucali su prozori i štokovi od vrata, dok okolo još ima delova raketa. Video sam da su dve povređene osobe unete u vozilo Hitne pomoći koje su upućene na VMA, a dijagnostika je, kako smo čuli, u toku - rekao nam je meštanin Bubanj potoka koji živi u blizini fabrike "Edepro", u kojoj se dogodila jeziva eksplozija.

Kako se nezvanično može čuti, među radnicima u tom delu fabrike je bio najveći broj zaposlenih.

- Geleri su nam leteli oko glave! Ne znamo ni sami kako smo izvukli žive glave. Postoji mogućnost da će biti još jedna eksplozija... Na mesto tragedije je stigla i policijska brigada sa „maricom“ dok se na sve strane čuju sirene - navodi naš sagovornik.  

Kako smo nezvanično saznali, navodno je potpuno odvaljen put pored fabrike i trenutno ne može da joj se priđe. Detonacija je bila toliko jaka da je pretila opasnost da uništi okolne objekte. EKIPA ALO!

 

Hrabri vatrogasci izvukli povređenog iz fabrike

Vatrogasna ekipa izvukla je jednu povređenu osobu neposredno posle eksplozije u fabrici raketnog goriva na Kružnom putu. Povređeni je predat ekipi Hitne pomoći, koja mu je sanirala povrede i odmah ga uputila u bolnicu.

- Snažna detonacija čula se na nekoliko lokacija u glavnom gradu. Prvo se čuo snažan zvuk, a onda smo videli gusti dim - navode meštani Leštana.

 

Brojke

3 jake detonacije su potresle fabriku i okolinu

100 radnika je bilo u fabrici u trenutku eksplozije

36 vatrogasaca sa 11 vozila otišlo je na intervenciju, a zatim je stiglo i pojačanje

500 raketa je bilo u fabrici

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljuba

23.11.2021 19:40

Fenomenalno, eksplozija u Krušiku, eksplozija u Prvom partizanu, eksplozija u Lučanima, eksplozija u Grmeču, eksplozija u Leštanu. Aman za'aman šta je bre ovo ko vodi i kako vodi te firme, kakvo je ovo zajebavanje sa ljudima !?