OTKRIVEN UZROK STRAVIČNE NESREĆE U HRVATSKOJ Prebrza vožnja kamiondžije iz BiH pokosila troje Srba   (FOTO)
EPA/ANTONIO BAT

Reč je o državljaninu Bosne i Hercegovine koji je upravljao kamionom hrvatskih registracija, a razlog sudaru sa automobilom Reno u kojem su bili srpski državljani je neprilagođena brzina kamiona.

Tako je došlo do frontalnog sudara u kojem su poginuli vozač, tridesetosmogodišnji D.P., a u vozilu su bili njegova majka (57) i brat (35).

Policija ne otkriva identitet poginulih, ali je odmah uspostavljen kontakt sa porodicom u Srbiji.

Vozač kamiona sa registracijom Pule uhapšen je i biće u pritvoru do daljnjega, a biće podignuta i krivična prijava zbog izazivanja ove teške nesreće.

 

Kako pišu tamošnji mediji, on je u lošem psihičkom stanju, svestan da je skrivio nesreću u kojoj je poginulo troje ljudi, a ako sud proceni da je direktni krivac čeka ga dugogodišnja zatvorska kazna.

 

Istražni zatvor je određen jer je reč o stranom državljaninu, pa postoji opasnost od bekstva ili ponavljanja istog dela.

Vozač kamiona je upravljao teretmnim vozilom sa prikolicom na sprat koja je predviđena za prevoz automobila i vozio je prema Zagrebu.

Prešao je u jednom trenutku u suprotni pravac i sudario se sa Renoom.

Teretno vozilo je udarilo u zaštitnu ogradu, a zatim u prednji deo Renoa, a na kraju i u zadnji deo automobila. Posle nesreće Reno je bio posve uništen i smrskan.

Na licu mesta alkotest nije pokazao da je vozač konzumirao alkohol, ali su obavljena i dodatna ispitivanja.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading