NAJTUŽNIJA SLIKA Devojčica sa anđeoskim krilima ispred murala nastradalog dečaka Stefana
Facebook

 

Stefana je "pokosio" Lazar G, koji se sada zbog smrti mališana nalazi u pritvoru. Suze na licima porodice, ali i prijatelja, drugara i komšija, zbog dečaka koji je poginuo pre nedelju dana, nepresušne su, a u njegovu čast, oni koji su ga voleli, pa čak i oni koji ga nisu poznavali, pisali su pesme, palili sveće, oslikali mural sa njegovim likom...

Želju da oda počast stradalom dečaku imala je i jedna devojčica Dragana iz Obrenovca koja je htela da poseti mesto pogibije i to sa krilima anđela.

- Dragana je jako emotivno dete koje je operisalo srce sa samo tri godine. Tragična vest o jednom dečaku ju je jako potresla. Kada je čula da je Stefan imao samo 9 godina, rekla mi je: "Mama, pa on je samo jednu godinu stariji od mene". Pretužno - kaže Draganina mama Sanela i dodaje:

- Time smo želeli da pošaljemo poruku da je jedno dete nastradalo i da je sad sa anđelima, ne smemo da dozvolimo da se ponovi ovo više i jednom detetu.

Društvene mreže/FB

 

Kako navodi, sa ćerkicom je otišla na mesto stradanja kako bi dala podršku roditeljima preminulog dečaka, ali i svim ljudima koji se danima okupljaju na Karaburmi, tražeći pravdu za Stefana.

- Mi ne poznajemo Stefanovu porodicu, došli smo iz Obrenovca, a bilo je toliko tužno, da uopšte ne znam kako smo izdržali da budemo tamo nekoliko sati. Jako je bilo potresno kada smo došli do Stefanove zgrade i kada se njegova mama zahvalila što smo uz njih - priča sagovornica.

Mala Dragana stajala je ispred murala sa likom malog Stefana noseći krila anđela, a tako je i nastala emotivna fotografija koju je Sanela podelila na Fejsbuku sa rečima upućenim dečaku: "Anđele, neka te anđeli sad čuvaju. Počivaj u miru. Znam da ne možemo da te vratimo, ali ovde smo zbog tebe".

Komentari (0)

Loading