PITAO JE GDE MU JE MAMA Otac dečaka koji je teško povređen u nesreći kod Loznice ne sme da mu kaže da mu je majka poginula
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Dejan Zdravković (31) berač jagoda iz Jadranske Lešnice kod Loznice, koji je lakše povređen u jezivom sudaru kombija i kamiona kod Tekeriš, a u kom mu je poginula supruga Sofija sa još troje njihovih prijatelja, a sin (13) teško povređen, za Kurir kaže da je nedavno prvi put video sina u bolnici.

Kako nam je objasnio, dečak je prebačen u Beograd u Tiršovu i do pre dva dana bio je na odeljenju intezivne nege.

- Nisam mogao da ga vidim jer je bio u teškom stanju kada su ga prebacili na odeljenje. Žali se da ga boli kičma. Lekari su mi rekli da mu je pukla jetra, izvađena slezina... Pitao je gde mu je majka - priča Zdravković.

Kako kaže, pre nego što je video sina lekari su ga savetovali da mu ne kaže za majku dok se ne oporavi.

- Seća se da smo imali sudar. Nisam smeo da mu kažem da mu je majka preminula u kombiju. Objasnio sam mu da je ona morala da ostane kući sa njegovom braćom i sestrom - kaže nesrećni čovek.

Zdravković je deci koja su kući morao da saopšti da im je majka nastradala najmlađe ima pet godina, a ostali su malo stariji.

- Pored ovog najstarijeg koji je povređen imam još tri sina i ćerku. Najmlađi ima pet godina i znaju da im je majka preminula. Svako od njih tuguje na svoj način. Najmlađi samo ćuti i tuguje u sebi. Svima im nedostaje majka, ali šta da radim - kaže Zdravković. Podsetimo, jeziva saobraćajna nesreća dogodila se 3. juna kada su se sudarili kombi i kamion. U kombiju je bilo sedmoro ljudi četvoro je poginulo na licu mesta, dvoje je teško povređeno i Dejan Zdravković koji je imao lakše telesne povrede.

Kako smo ranije pisali Zdravković je iz uništenog kombija čuo da ga sin doziva, te je ušao i izvukao ga iz olupine. Supruga ni tada nije davala znake života.  Nastradali su vozač kombija Goran Mršić (49), Radojka Jovanović, Radislav Todorović i Zdravkovićeva supruga Sofija. Teško povređeni su njegov sin i supruga vozača kombija Ljiljana Mršić, koja je prema Zdravkovićevim saznanjima bolje i ona je iz bolnice u Loznici prebačena u Beograd.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading