Motor
Foto: Printscreen/RINA

Nišlija M. C. (36) pravosnažno je osuđen na dve godine zatvora jer je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je devojka I.P. (28) zadobila teške povrede usled kojih je preminula, prenose mediji.

On je 24. juna 2022. godine upravljajući motociklom marke “kavasaki” u ulici Majora Gavrilovića u Nišu, udario u putničko vozilo “reno senik” usled čega su i on i njegova saputnica pali sa dvotočkaša i zadobili povrede koje su za devojku bile kobne.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Nišu, M. C. je sa Višim javnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela.

„Pravnosnažnom presudom Višeg suda u Nišu prihvaćen je sporazum o priznanju krivičnog dela i okrivljeni M. C. je oglašen krivim zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 2 Krivičnog zakonika u vezi člana 289 stav 1 Krivičnog zakonika i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dve godine koju je dužan da izdrži po pravnosnažnosti presude“, navela je ova pravosudna institucija.

Kako je dalje rečeno, M. C. je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom A kategorije u trajanju od pet godina računajući od dana pravnosnažnosti presude s tim što se vreme provedeno u zatoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Nesreća se dogodila naočigled brojnih meštana ove ulice koji su posvedočili da se motociklista zabio motorom u “reno” koji je iz Nišavske skretao u ulicu majora Gavrilovića.

Kako su tada naveli, od siline udarca vozilo se zarotiralo, a par je sa motocikla odbačen na kolovoz. Tom prilikom muškarac je zadobio višestruke prelome potkolenice, kuka, podlaktice i nadlaktice te povredu butne kosti. Njegova saputnica je imala prelom lobanje sa krvarenjem u mozgu, prelom kičme te povredu abdomena usled čega je preminula dan nakon nesreće.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading