KRIVIČNA PRIJAVA ZA MALOLETNIKA (17) KOJI JE OSUMNJIČEN DA JE USMRTIO JELENU IZ MAJURA Pokosio je motorom, a ona izdahnula na putu do bolnice
Foto: Promo/Pixabay/Fleimax

Jelena G. (45) poginula je u subotu 15. juna u teškoj saobraćajnoj nesreći u Majuru kod Šapca kada je na nju iz još neutvrđenih razloga naleteo motocikl kojim je upravljao tinejdžer.

Kako Alo! saznaje, Više javno tužilaštvo u Šapcu primilo krivičnu prijavu PU Šabac SPI Šabac podnetu protiv maloletnog D. K. (17) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. 

Kako su za Alo! saopštili iz ovog tužilaštva, slučaj vodi sudija za maloletnike.

- Više javno tužilaštvo u Šapcu dana 24. 6. 2024.godine podnelo je sudiji za maloletnike Višeg suda u Šapcu zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema maloletnom D.K. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 st.4 u vezi čl. 289 st.3 u vezi st.1 KZ, tako što je kao vozač motocikla  marke „Peda“ tip 125, dana 15. 6. 2024.godine, oko 17,00 časova u Majuru, učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je nastupila smrt pešaka J. G. - saopštili su iz Tužilaštva.

Maloletni D. K. je kritičnom prilikom upravljao motociklom kategorije „A1“, za koju je posedovao vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije.

Istražne radnje sprovodi sudija za maloletnike Višeg  suda u Šapcu. 

Podsetimo, na Jelenu je inače naleteo tinejdžer na motociklu dok se ona kretala pešice, da bi tada zadobila teške telesne povrede, a nažalost, i pored lavovske borbe lekara, ona je preminula od zadobijenih povreda.

- Žena je sa mesta nesreće transportovana u urgentni prijem šabačke bolnice gde su konstatovne teške telesne povrede. Lekari su učinili sve da je spasu, ali je ubrzo posle prijema preminula - naveo je izvor.

Prilikom sudara, podsećanja radi, na mestu suvozača na motociklu nalazilo se dete kom su konstatovane lake telesne povrede, dok je vozač hospitalozovan sa teškim telesnim povredama.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading