Mika Aleksić
Foto: Alo/Foto: Dejan Briza

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću za navodna silovanja i seksualna uznemiravanja učenica škole "Stvar srca" nastavljeno je danas saslušanjem mlade glumice Ive Ilinčić. Njeno svedočenje ujedno je i poslednje svedočenje protiv Aleksića.

I ovo suđenje obeležilo je ponašanje branioca Miroslava Mike Aleksića, koji je ponovo odlukom sudije kažnjen sa 100.000 dinara zbog nepoštovanja suda.

On je Ivu Ilinčić ispitivao dva sata, a brojna pitanja koja joj je postavio sudija je odbio, jer je neretko predočavao žrtvi šta je govorila u iskazu u tužilaštvu.

Branilac Aleksića, Ivu Ilinčić je pitao da li je bila kažnjavana umivanjem i zbog čega o kaznama nije pričala roditeljima.

- Imala sam strah od njega. Gledala sam ga kao oca. On nas je vređao i to me je pogađalo smatrala sam da je to što je radio bio deo školovanja - rekla je Iva Ilinčić u suzama.

Tada se Aleksićev branilac osvrnuo na događaje koje je žrtva navela u iskazu, a kada je pretrpela jezivo zlostavljanje.

Mika Aleksić

Foto: Dejan Briza

 

On joj je postavio sledeća pitanja: "Da li je Aleksić primenjivao silu?", "Zašto niste reagovali?"

Iva je na to ispričala da nije primenjivao silu.

- Ja sam se tada uznemirila, paralisala, nisam mogla da pružim otpor. Bila sam crvena u licu, odmahivala sam glavom. Plakala, on na to nije reagovao - ispričala je Iva Ilinčić.

Potom je govorila o drugom događaju, kada je navela da je sa Milenom Radulović posle toga razgovarala o tome kako u školi nešto nije uredu, ali o seksualnom zlostavljanju nije bilo reči.

Iva Ilinčić je navela ii da je tokom studiranja dolazila jednom nedeljno u školu glume, da je sve što joj se dešavalo i osešćivanje toga proces.

- Nisam bila svesna da je to seksualno zlostavljanje sve do kraja faksa - rekla je ona.

Potom je opisala jedno od zlostavljanja, dok se spremala za prijemni.

Kako je navela, tada je dolazila jednom nedeljno, da je to proces, nije bila svesna da je to seksualno zlostavljanje sve do kraja faksa.

Na pitanja advokata branioca Aleksića da li je izgovarala tekst, ona je odgovorila: "Nisam mogla da izgovaram tekst kada mi je gurao jezik u usta".

Mika Aleksić

Foto: Dejan Briza

 

Advokat ju je tada upitao zašto je tokom davanja iskaza naglašavala da je imala čarape?! Ovo pitanje je sudija odbio.

Ona je opisala i da je tokom priprema za prijemni bila jako psihički loše, da je u tom momentu pomislila, koliki joj je Aleksić bio autoritet da je sve to kao da joj radi otac.

Potom ju je sudija upitao da detaljnije objasni svoju uznemirenost.

- Osećala sam se poniženo jer je to uradio čovek kojem sam bezuslovno verovala. Mislila sam da sam ja kriva. Kada se dogodio treći događaj, ja sam ga pitala: "Miko, je l mora ovo ovako?". Od straha koji sam osećala sam zaboravila tekst - rekla je ona.

Aleksić je Ivu Ilinčić pitao da li sebe sa 18 godina smatra devojčicom ili detetom, na šta je ona odgovorila: "Ne, tad sam devojka, svakako u periodu škole devojčica dete. To što ste mi uradili kao da mi je uradio moj otac!".

Kao podrška Ivi Ilinčić su se ispred suda danas pridružile mnoge kolege, među kojima su Mirjana Karanović i Branka Katić.

Aleksić je, prema optužnici, počinio četiri krivična dela silovanja, dva u produženom trajanju, kao i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading