Mika Aleksić
Foto: Alo/Foto: Dejan Briza

Glumica Iva Ilinčić stigla je u Viši sud gde treba da svedoči u postupku protiv Miroslava Aleksića koji je optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.

Ilinčić će iskaz dati kao oštećena, odnosno svedočiće kao poslednja oštećena u ovom postupku, a u sud je došla u pratnji svojih roditelja.

U znak podrške došle su brojne kolege, među kojima su Aleksandar Radojičić, Vanja Nenadić, Svetozar Cvetković, Mirjana Karanović, Branka Katić i druge ličnosti iz javnog života.

I optuženi Aleksić je stigao u sud sa svojim advokatom, suprugom i bivšim fudbalerom Dušanom Savićem.

Ispred Palate pravde, kao i prethodni put, stoje aktivisti sa transparentom na kom piše "Verujemo Mileni Radulović".

Aleksić se brani sa slobode, pošto mu je 10. marta 2023. godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta 2023. godine ukinut i kućni pritvor.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading