policija
Foto: EPA/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Kako saznajemo, u stravičnoj eksploziji ranjeni su Tanasije Taso J. (46), koji se bori za život, i Mihajlo B. (29). Oni su takođe, kako se sumnja, pripadnici iste organizovane kriminalne grupe navodno bliske škaljarskom klanu. Pored njih, povrede je zadobila i slučajna prolaznica Desanka V. (66).

- Sumnja se da je ubijeni Kaluđerović bio meta! Dragan R. se takođe navodi kao bezbednosno interesantna osoba. Nastradao je dok je bio u društvu Petra Kaluđerovića, kao i dvojica povređenih mladića. Oni su se zajedno kretali ka automobilu i sumnja se da su pripadnici iste kriminalne grupe - navodi izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod njihovog automobila „mercedes“ i da je navodno aktivirana daljinski nakon što se četvoročlana ekipa vraćala sa treninga u Sportskom centru Cetinje.

- Cela grupa je bila u teretani! Posle treninga Petar K. i Dragan R. su se zaputili ka automobilu, a za njima su se kretala i dvojica njihovih ortaka. Dok su prilazili vozilu, aktivirana je bomba i došlo je do ogromne eksplozije, a detonacija se čula u svim krajevima Cetinja. Petar K. je poginuo na licu mesta, dok je Dragan R. preminuo u bolnici. Ostali su zadobili povrede od šrapnela. Svedoci su opisali eksploziju kao zastrašujuću, čak je i drvo bilo iščupano iz korena od siline detonacije. Zbog toga neki sumnjaju da je bomba možda bila čak postavljena na drvetu pored kojeg je bilo uparkirano njihovo vozilo - navodi izvor, i dodaje:

- Posle eksplozije povređeni Tanasije Taso J. i Mihajlo B. prevezeni su privatnim automobilima do bolnice, kojim su upravljali kršni momci koji su se nalazili u blizini - navodi izvor blizak istrazi.

Prema rečima našeg sagovornika, prema prvim rezultatima istrage sumnja se da su Petar K. i Dragan R. ubijeni u nastavku krvavog klanskog rata.

- Zanimljivo je da su Petar K. i Dragan R. uhapšeni u aprilu ove godine od strane crnogorske policije. Pored njih, uhapšeni su i Vladimir K. (34) i Milan K. (35) pod sumnjom za nelegalno posedovanje oružja i eksploziva. Kako se navodilo, kod njih je pronađena određena količina pentrita i TNT-a, a uhapšeni su nakon što je policija dobila informacije o njihovom posedovanju oružja i eksplozivnih naprava. Navodno, tokom istrage je otkriveno da su osumnjičeni planirali navodno da naprave eksplozivnu napravu - rekao je izvor.

Kako navode crnogorski mediji, rođaci preminulih i povređenih muškaraca juče su stigli na mesto tragedije, a jedan od njih čak je navodno u gnevu razbio prozor policijskog automobila. Prema nezvaničnim informacijama, crnogorska policija je privela nekoliko osoba na razgovor i utvrđuju se tačan motiv.

Prema navodima crnogorskih medija, na Dragana R. je već jednom pucano 2017. ali tada bokser nije bio životno ugrožen. Tada su pokušaj ubistva Dragana R. priznali Nikola D., za koga se sumnjalo da je član „kavčana“, kao i Nikola Ć.

Kako se navodilo, Nikola D. je priznao da je pucao, rekavši da mu je u tome pomagao pomenuti Nikola Ć., koji je dve godine kasnije poginuo u podmetnutoj bombi u februaru ove godine. 

Prema pisanju crnogorskih medija, Nikola D. je pokušao da ubije Roganovića jer ga je, navodno, upravo Nikola Ć. ucenio.

Nikola D. se tereti za članstvo u kriminalnoj organizaciji koju su, prema navodima optužnice, predvodili Radovan M. i Vasilije R.

Nikola D. je do detalja ispričao da je od pokojnog Nikole Ć. uzimao veće sume novca na kamatu i da mu je sredinom 2017. godine dug bio veći od 10.000 evra, te i da se kamata stalno povećavala, pa je došao u situaciju da nikako nije mogao da mu vraća novac.

Tada, kako je kazao, Nikola Ć. mu je ponudio da za njegov račun ubije Dragana R., a u zamenu da mu oprosti novčani dug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading