ivan š.
Foto: Printscreen/Instagram

Italijanski državljanin Ivan E., umetničko ime Ivan Š., po prezimenu njegove bivše partnerke, je preduzetnik koji je poznat po preprodaji luksuznih satova.

Njega je policija uhapsila prošle nedelje u njegovoj kući u Milanu.

Istražni organi su saopštili da je Ivan sa svojim pomoćnikom Davideom L.M. osumnjičen za tešku prevaru, pranje novca i finansijsku zloupotrebu.

italija

Instagram

 

Oni navode da je Ivan svojim prevarama stekao nekoliko miliona evra, što mu je omogućilo luksuzan život, kojim se hvali na društvenim mrežama, gde se vide najskuplji sportski automobili i robne marke, a prati ga 558.000 ljudi.

Dobijeni novac, kako navode, mu je omogućio da osniva fiktivna preduzeća u kojima bi prodavao akcije drugim nesuđenim investitorima i tako dobijao dodatni novac, delimično prenet u inostranstvo.

 
ivan š.

Instagram

 

Jednom prilikom je na Instagramu objasnio kako kupiti i preprodati sat po višim cenama. Rekao je da je nedeljno prodavao između 25 i 30 satova sa zaradom od 850 hiljada evra, podvlačeći: „Ne plaćam porez u Italiji“. 

Prema rekonstrukciji istražitelja, Ivan je, osim u Italiji, delovao i u Srbiji, Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Nemačkoj i Engleskoj.

 

Preduzetnik je takođe, navodno, osnovao kompaniju preko koje je vršio i prevare sa kriptovalutama.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading