pekara
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Nezapamćena tragedija potresla je meštane naselja Borča 1. avgusta 2016. godine

Petogodišnji dečak stradao je u pekari koja je bila u pripremi za otvaranje istog dana.

- Ta porodica je došla iz Zrenjanina, planirali su ovde da otvore pekaru, da zarade za normalan život. Umesto svečanog puštanja u rad, oni sahranjuju dete. Najstrašnije je što je sestra videla mrtvog brata u toj mašini - ispričala je tada poznanica porodice čiji je petogodišnji sin nastradao.

Dečak je te večeri naglavačke upao u mešalicu za hleb.

- Mališan je u jednom trenutku ostao sam u prostoriji i uključio mašinu. Pošto nije uspeo da je isključi, stavio je ruku u kiblu, verovatno pokušavajući da je zaustavi. Međutim, snažna mešalica ga je povukla i naglavačke je upao unutra. Zadobio je teške povrede, najviše po glavi, i na mestu je preminuo - rekao je sagovornik blizak istrazi.

U trenutku tragedije mališan je bio sa ocem, majkom i tri godine starijom sestrom. Uređivali su prostor uoči otvaranja pekare.

- Bili su presrećni što su konačno, posle10 dana, završili radove. Dečak im je pomagao, voleo je da se igra testom i da učestvuje u pravljenju hleba i peciva. Maštao je da bude pekar kada poraste - kažu poznanici.

Mešalica ili mikser u koju je nesrećni dečak upao služi za izradu testa za peciva. Sastoji se od kazana i dela koji kruži u njemu i razrađuje testo, poput kućnog miksera. Može da bude mehanička ili automatska, sa nekoliko brzina mešenja. Postoje u različitim veličinama, pa tako ima mešalica koje mogu da mese od 20 do 300 kilograma testa. Izuzetno su jake. Može da strada i odrastao čovek, objasnio je jedan pekar.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading