Cetinje eksplozija
Foto: Printscreen/Jutjub RTV Cetinje

Radović je kazao ceo tok događaja baca senku na dobre rezultate koje je policija imala u prethodnom periodu i istakao da je naložio angažovanje kompletnog sastava radi preduzimanja svih mera i radnji.

- Razumemo uznemirenost građana, posebno u situacijama kada imamo slučajne žrtve, ovo je crvena linija, Crna Gora ne može sebi dozvoliti nijednu slučajnu žrtvu. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i kriminala, na svakom mestu, u svakom gradu, u svakoj ulici u Crnoj Gori. Borba neće biti laka, ali država će pobediti, a ne kriminal - poručio je Radović.

On je potvrdio da su stradali pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe.

- Ovaj dan ne sme nikad više da se ponovi - kazao je Radović.

Postupajuća tužiteljka Danka Ivanović Đerić saopštila je da će Državno tužilaštvo hitno preduzeti sve mere i radnje, kako bi se u što kraćem roku rasvetlio događaj i kako bi se došlo do saznanja ko su izvršioci.

- Tokom uviđaja izuzeti brojni tragovi koji će biti predmet različitih veštačenja. Tragove su izuzimali policijski službenici, forenzičari, ali veštak za požare, eksplozije i havarije. Naložena je obdukcija tela stradalih - navela je ona.

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović objasnio je da je eksplozivna naprava bila postavljena na drvetu visokom sedam metara i da je aktivirana u trenutku kada su četiri osobe ulazile u Sportski centar.

Kazao je da su stradali praćeni tokom dužeg vremenskog perioda, odnosno da su ubice pratile njihove navike.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading