španija
Foto: Printscreen

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor Milinku Brašnjoviću koji je juče deportovan u Srbiju iz Španije.

„Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, dana 19.06.2024. godine, doneo je rešenje kojim je ostavljeno na snazi rešenje ovog suda od dana 22.02.2024. godine, a kojim je prema okrivljenom M.B. određen pritvor, koji mu se računa od dana 18.06.2024. godine, kada je lišen slobode, i to iz zakonskih razloga, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo“, saopšteno je.

Pritvor prema okrivljenom M.B. na osnovu ovog rešenja može trajati najduže 30 dana.

Okrivljenom M.B., između ostalih, na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijama rešenja.

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv grupe čiji pripadnik je, kako se sumnja, bio i Brašnjević a čije su vođe Radoje Zvicer, Belivuk i Darko Šarić.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading