ana knežević
Foto: Printscreen/Prinstscreen


David Knežević se u utorak ujutro vratio u savezni sud u Majamiju na saslušanje povodom optužbi za otmicu u vezi sa nestankom njegove supruge Ane Knežević u Španiji. Knežević je izjavio da nije kriv, dok su tužioci predstavili dokaze koji povezuju biznismena iz Fort Loderdejla sa zločinom. Par se razveo nakon što se Ana preselila u Madrid krajem decembra, nestavši pet nedelja kasnije.

Federalne vlasti tvrde da je David Knežević viđen na video snimku ispred stana svoje supruge, noseći motociklističku kacigu i sprejom farbajući sigurnosnu kameru pre nego što je nestala. Kasnije je napustio zgradu sa koferom. Takođe je optužen da je izmislio lažnu SMS poruku na španskom, navodno od Ane, u kojoj je tvrdila da je upoznala drugog muškarca u Španiji.

Agenti FBI-a tvrde da je Knežević ukrao srpske registarske tablice nakon što je iznajmio automobil u Beogradu i odvezao se u Španiju neposredno pre nestanka supruge. Nakon detaljnih provera, čitači registarskih tablica su otkrili ukradenu tablicu u Španiji. Kneževićev advokat je pitao da li postoje direktni dokazi koji ga povezuju sa ukradenom tablicom, na šta je agent odgovorio da postoje posredni dokazi, uključujući podatke mobilnog telefona Kneževića otkrivene u Madridu.


Tužioci su takođe predstavili dokaze o hipotekama od 3,4 miliona dolara koje David Knežević navodno nije prijavio, kao i dokaze da je iznajmio stan u Srbiji i da je imao 200.000 dolara na bankovnom računu. Savezni sudija je najavio da bi, uz najnovije dokaze, trebalo da bude podnet predlog za određivanje pritvora kod prvobitnog sudije koji je Kneževiću odbio jemstvo.


Brat Ane Knežević, Felipe Henao, i porodični advokat Kortni Kaprio prisustvovali su suđenju. Henao je izjavio da porodica veruje u pravosudni sistem i da očekuje pravdu za svoju sestru. Kaprio je istakao da je porodica zadovoljna što je David Knežević ostao u pritvoru i zahvalna sudiji na pažljivom razmatranju dokumenata i stava vlade.

Sudija je zakazao okvirni datum suđenja za 23. jul, ali je priznao da obe strane možda neće biti spremne da nastave do tada. Situacija oko nestanka Ane Knežević i optužbi protiv Davida Kneževića i dalje ostaje u fokusu javnosti, dok se očekuje dalji razvoj događaja u ovom slučaju.

(Local10)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading