pucnjava
Foto: Alo/V. Bilić


Danas je avionom iz Barselone za Beograd ekstradiran M. B. (42), za koga se sumnja da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i Radoja Zvicera. Osumnjičen je za učešće u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, koje se dogodilo 19. januara 2020. godine u Atini, kada su ubijeni državljani Crne Gore Stevan Stamatović i Igor Dedović, visokopozicionirani šefovi škaljarskog klana.


M. B. je uhapšen 27. februara 2024. godine u mestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK-a i španske Nacionalne policije FAST tima. Nakon hapšenja, izvršena je procedura ekstradicije koja je rezultirala današnjim prevozom osumnjičenog do Beograda, gde je sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.


M. B. se sumnjiči za teško ubistvo Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, a istraga je i dalje u toku kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog zločina. Ova ekstradicija predstavlja značajan korak u borbi protiv organizovanog kriminala i pruža nadu da će počinioci biti privedeni pravdi.

Saradnja policijskih službi

Važno je istaći da je ekstradicija M. B. rezultat uspešne saradnje između Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju i Policijske uprave za grad Beograd, kao i španske Nacionalne policije. Ova saradnja predstavlja ključni faktor u otkrivanju i suzbijanju međunarodnog kriminala.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading